Sleep.Eat.See.Do Hong Kong

Versie 2

Wat lijkt het alweer lang geleden, maar de dagen in Hong Kong weet ik nog exact: wat we deden, waar we allemaal hebben gelopen en waar gegeten. Het was voor mij niet de eerste keer dat ik Hong Kong bezocht, maar wel weer onwijs leuk. Het is een stad met enorme contrasten. Ik vind de stad steeds leuker worden. Love it! Mijn tips heb ik voor jullie op een rijtje gezet.

SLEEP.

Een heerlijk hotel op een mooie locatie is het Eaton Hotel in Knowloon. Hippe kamers, inclusief een Iphone met internet die je gewoon de hele dag kan gebruiken, een goed ontbijt en op een perfecte locatie, want je bent overal zo te voet. De volgende keer zou ik misschien wel aan de andere kant van het water willen verblijven, richting Central of Wan Chai. Daar heb je net iets meer levendigheid in de avond.

EAT.

IMG_7182_zpsyhoyud6n

1. Bij Aqua Sushi eet je onwijs goede sushi, maar dan ook echt heel goed! Het is niet goedkoop, maar je betaalt dan ook voor het fantastische uitzicht.

2. Joe & The juice is een favoriet van Andrea en mij en hebben we leren kennen in Stockholm. Ondertussen zit het ook in Ny en dus in Hong Kong (en alle andere wereldwijde locaties die ik niet ken). Een frisse sport juice kan in deze warme stad geen kwaad en je vindt het in het winkelcentrum Times Square.

3. The optimist is een designvol en gezellig restaurant waar je erg goed kan eten op Hong Kong Island. Het zit vlakbij de Star Ferry richting Knowloon. Wij hadden de laatste boot alleen gemist, maar met de taxi ben je zo terug als je verblijft op Knowloon. Een topper waar wij onze laatste vakantie diner hadden!

4. In de buurt Central vind je alleen maar restaurantjes, een hele gezellige buurt. Als je van de Franse keuken houdt is Bouchon Bistro Francais een echte aanrader.

5. Bij Frites belandden wij door een tropische regenbui. We waren net met de veerboot aangekomen op Hong Kong Island toen we een tropische bui kregen. Het was lunchtijd dus dan meteen maar wat eten! Dat deden wij bij Frites, de mosselen en uiensoep zijn een aanrader.

6. The Hong Kong Juice co. voor ook een frisse juice to go!

7. Ciao Chow voor als je zin hebt in een Italiaanse maaltijd of even een drankje eind van de middag.

IMG_7078_zpsefjseirp

8. En niet te vergeten is Chinatown in Knowloon. Het hoort er toch echt bij! Op de markt traditionele gerechten eten en ondertussen mensen kijken. Je moet niet denken dat je hier lekker kan tafelen, want op is op en dan is je tafeltje zo vergeven aan nieuwe klanten.

SEE.
Versie 2
1. Lekker toeristisch de Clock Tower en Avenue of Stars, maar hier kom je sowieso als je naar Hong Kong gaat!

Versie 2
2. In Hong Kong heb je vele tempels die je kan bezichtigen. Een bekende tempel is de Man Mo Temple en een andere mooie temple is bijvoorbeeld Tin Hau Temple Garden.

Versie 2
3. ‘s Avonds is het sowieso de moeite waard om de skyline te bekijken met de vele lichtjes, maar elke avond is er ook nog een lasershow. Niet heel bijzonder, maar als je toevallig in de buurt bent is het leuk om te zien.

DO.

Versie 2
1. Bij een bezoekje aan Hong Kong hoort een ritje met de roltrap. Central Mid-Levels Escalator is bijna 800 meter lang en verbindt zakelijk Hong Kong met de woonwijk Mid-Levels. Een hele gezellige buurt om rond te struinen en naast de roltrap vind je ook Hong Kong juice CO.

Versie 2
2. Vlakbij de roltrap vind je Catstreet waar je lekker kan struinen tussen de kraampjes vol rotzooi.

Versie 2
3. Bezoek vooral ook de Temple Street Night market in Knowloon en combineer dit eventueel met etentje op de markt!

Versie 2
4. Deze markt op Bowrington Road kwamen wij tegen toen we naar Times Square liepen. Een enorm contrast! Kijk naar recht en je ziet de kippetjes hangen en een stukje verder zie je een enorm pand van Tiffany’s en Co.

Versie 2
5. Wandelen door het prachtige Knwoloon Park of zelfs een lesje Chi meedoen.

6. Hong Kong bekijken vanaf de boot, The Harbour Tour

IMG_2820_zps2f4rh3kr
7. Zie je Hong Kong liever van bovenaf? Neem de tram omhoog en bezoek de Victoria Peak. Je moet een beetje geluk met het weer hebben, want met te veel smog zie je vrij weinig.

IMG_7181_zpscxxq5qve

8. Wat kan je het allerbeste in Hong Kong? Shoppen! Leef je uit zou ik zeggen. Een leuk winkelcentrum vind ik Times Square, maar ook Harbour City en IFC. Bij de Harbour City heb je Facess voor alle make-up die je maar kan bedenken en bijzondere winkeltjes, zoals Aland, Market Liberty en Snidel. Een bekende winkel in Hong Kong is ook IT. Je vindt vooral heel veel luxe merken, maar door rond te dwalen kom je ook de meest bizarre winkels tegen. Een mooie winkel voor sportkleding is trouwens Caelum Greene.

Versie 2

9. Tot slot: Heel veel wandelen door de stad en de leukste plekjes ontdekken. Ik heb zoveel leuke straatjes gezien en mooie plekken. Lopen en ontdekken! Zoals het buurtje rondom Cross street, Hollywood Road, de vele kleine marktjes, tempeltjes en en parkjes!

Wat staat er op mijn lijstje voor de volgende keer? Het bezoeken van Lantau Island met het oude vissersdorpje en de grote boeddha!

Wil je meer foto’s zien van Hong Kong? Bekijk dan dit blogje.

Een hele fijne zaterdag!

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.