Where to eat in Seminyak

IMG_6625_zpsvzbj9ief

Vorige maand was ik voor de derde keer op vakantie in Seminyak op Bali. Het is dan wel toeristisch, maar het is een hele fijne vakantieplek. Het grote voordeel is dat er altijd wat te beleven is met de vele winkeltjes, barretjes en restaurantjes. Mijn vakantie? Overdag relaxen aan het zwembad en strand, ’s middags even lunchen in het hotel of op de straat en ’s avonds de drukte in. Je hebt hier zoveel restaurants dat je het soms niet meer weet. Zoveel leuks! Ben je klaar voor een lijst met heel veel foodtips inclusief wat foto’s?

1. Italiaans eten doe je bij La Lucciola op het strand. Elke dag hebben ze een andere kaart bestaande uit een aantal voor- en hoofdgerechten en desserts. One of my favorites!

IMG_6627_zps9epymtqt

2. Vlakbij zit Petitenget. ’s Avonds zit je hier heerlijk buiten met een goed bord risotto en een glaasje wijn. Love this place to! Deze hoort echt thuis in de top 3.

3. Zin in Vietnamees? Ga dan naar Saigon Street. Met de buitenkeuken ruik je het eten al vanaf een afstandje, super gezellig en lekker!

4. Potato Head Beachclub mag niet ontbreken. Ik hou van het sfeertje en de verschillende zit- en loungehoeken. Dit is voor overdag en ’s avonds een fijne plek.

5. Lunchen doe je bij The Organic Café. Alleen al de ananas accessoires is geweldig, maar hier eet je gewoon echt heel lekker en gezond. En de smoothies zijn hemels <3 IMG_7306_zpsjw6aotst

6. Zin in een ijsje? Haal vooral een kokosijsje bij Gelato Secrets.

7. Vrij nieuw en niet echt gezellig voor een diner, maar wel voor een drankje voor of na het diner is Vin+. Hier kan je genieten van de live muziek terwijl je alles op de straat kan volgen met een drankje en een nootje erbij.

8. Waar eet je dan Indonesisch? Dat doe je bij Chandi. De sateetjes zijn delicious.

IMG_6694_zpsbhtrttsu

9. Sea Circus is ook een favorietje van mij. Een kleurrijk Mexicaans restaurant. En hier kan je ook best een ijsje halen, yum!

10. Heb je zin om in de sferen van Pirates of the Caribean te belanden? Dat kan ook in Seminyak! Je zal je afvragen waar je terecht komt, maar het eten is verrassend goed (& veel) bij La Farvella.

11. Niet te vergeten is Sisterfields! Hier kan je buiten aan de straat of in het tuintje zitten tijdens de lunchtijd. Heerlijke salades.

IMG_6750_zpscj7nj9rx

12. Ohja dan hebben we nog Vintage Cafe the Bistrot. De vintage aankleding maakt het al gezellig, maar het eten is hier ook erg goed, heel erg goed! Een beetje Frans. Reserveren is wel handig met de drukte hier.

IMG_6743_zpsi1decrqa

13. Tegenover Cafe the Bistrot zit The Corner House. Een hippe plek voor lunch of diner.

14. Soms heb je gewoon trek in een pizzaatje en dan kan je het beste naar Kumula Pantai! Het hoort wel bij een hotel, maar dat heb je niet door. Je zit op een groot terras, niets speciaals, erg simpel, maar je komt hier dan ook voor de pizza’s. Het is hier wel altijd gezellig druk.

15. Nog zin in een cocktail na de pizza? Plof in een zandzak bij een van de vele strandtenten en bestel een Bintang of cocktail. Dit is ook een hele fijne plek voor eind van de middag met de zonsondergang. Sit back and relax. Welke strandtent? Kies er gewoon eentje uit waar je de muziek gezellig vind, zoals bij D’joglo met live muziek.

Versie 2

16. Zelfs bitterballen kan je krijgen op Bali en die vind je bij Café Bali. Ze smaken wel iets anders, maar he het zijn bitterballen. Het is een groot gezellig huiskamerrestaurant.

17. Ik ben er bijna, maar Chez Gado Gado moet nog op deze lijst. Een veranda met bomen en lichtjes aan het strand en top eten. Wat wil je nog meer?

18. Tegenwoordig vind je ook Frozen yoghurt in Seminyak en dat kan je het beste halen bij Pitaya. Self service! Maak je ijsje zo groot en fantasierijk als jij wil.

19. Zin in goed Japans eten? Dan kan je het beste gaan naar Urchin.

20. Nummer 20 is een restaurant waar ik nog wel heen wilde, maar niet meer ben geweest. Maar uit betrouwbare bron weet ik dat Shelter Cafe een bezoekje waard is. Next time! Net zoals Tituk Temu coffee, Fat Turtle en Char Char.

Dit zijn alleen nog de foodtips in Seminyak. Verhongeren hoef je niet in Bali!

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.