Hotspots in Gent

 photo le pain_zpsx9ziiwty.jpeg


Twee weken geleden was ik met vriendinnen een weekendje naar Gent. Een leuk historisch stadje met genoeg hotspots.
Mijn tips die ik het weekend ontdekt hebt:

Old Fashioned
Gent staat bekend om de cocktailbars en wij gingen opzoek naar een leuke plek om de avond/nacht door te brengen. In het centrum vind je de geheimzinnige cocktailbar Old Fashioned. Van de buitenkant valt het helemaal niet op, maar als je de trap naar de kelder neemt kom je op een waanzinnige plek. De aardige gastvrouw heet je welkom. Achter de lange bar maakt een man in doktersjas de lekkerste cocktails klaar. Met kleine tafeltjes tegenover de bar, maar als je iets verder loopt staan er een aantal oude bankjes. Lekker retro, beetje jaren ’30, betere service kan je niet wensen en ja die cocktail punch was heerlijk! Een absolute must tijdens een bezoek aan Gent.

Le Pain Quotidien
Le Pain Quotidien is geen onbekende, maar ik vind het altijd een heerlijke plek. In New York kwam ik hier dagelijks, maar het zit natuurlijk ook gewoon in Amsterdam. In Gent heb ik hier heerlijk geluncht met een courgette en erwten soep. De sandwiches zijn hier altijd lekker, maar de fruit bowl of yoghurt blijven mijn favorieten. Gewoon een hele fijne plek met heel lekker eten.

Bubbles at Home
Je ruikt Bubbles at Home al van een afstandje, want het is een winkel vol met lichaamsverzorging, zeepjes, producten voor in bad etc. Bubbles at Home verkoopt alleen natuurlijke en voedende producten die ook goed zijn voor als je bijvoorbeeld ‘last hebt’ van eczeem of acne. Heel veel fijne producten. Het ruikt niet alleen lekker, maar de producten zien er ook nog eens mooi uit. Deze winkel is een feestje!

Tierenteyn-Verlent
Tierenteyn-Verlent produceert en verkoopt mosterd, pickles, specerijen en kruiden. Het staat vooral bekend om de pittige Gentse mosterd. Voor de deur staat een neuzen-kraampje. Het typische Gentse snoepje. Lekker, maar wel erg zoet!

 photo 11259380_1589654107971985_178217276_n_zpspnmshoi7.jpg

& Other Stories
& Other Stories heeft alweer even een winkel in Amsterdam en daar ben ik pas ook leuk geslaagd. In Gent zit deze mooie winkel ook. Een grote locatie en ik ben hier altijd voor nieuwsgierig naar de sieraden, tassen en schoenen.

Balls & Glory
Een beetje bijzonder, maar het sluit helemaal aan bij de trend van gespecialiseerde restaurants. De kip restaurants zien we bijvoorbeeld overal al ontstaan. Bij Balls & Glory eet je de beste gehaktballen van België. Elke dag hebben ze keuze uit twee gehaktballen (de meatballs zijn gevuld) en daarbij kan je kiezen voor een hutspot of een couscoussalde. Balls & Glory zit in Gent, maar wij hebben de tent in Antwerpen opgezocht op de terugweg naar huis. De gehaktballen waren lekker, de homemade limonade ook en het concept is ook zeker nieuw en leuk. Het personeel mag wel een stuk vriendelijker worden.

 photo Balls_zps8luwug3v.jpeg

Nog wat tips voor als je naar Gent gaat: Barista Coffee & Cake, voor een lunch, kopje koffie of een gebakje. Voor de gezelligheid wil je alleen al naar binnenstappen. Bij Bar Bidon hebben wij helaas geen drankje meer gedaan, maar bij deze hippe urban tent kan je een drankje doen tussen de fietsen. Het zag er super leuk en vooral druk uit. Zin in een pizza? Ga dan naar Eat Love en als je toch meer trek hebt in een burger kan je terecht bij Jack Premium Burgers. Tegenover Old Fashioned kan je een wereldreis maken in het restaurant Mosquito Coast. De populaire soeptent is Souplounge en tot slot tapas restaurant Revue in de kunstenaarswijk.

Liefs,
Marlissa

Share:

3 Comments

 1. Avatar May 11, 2015 / 10:01 pm

  Wat een leuke dingen allemaal! Ik woon helemaal niet ver van Gent maar heb weer een heleboel nieuwe dingen ontdekt, bedankt 🙂

  • Andrea
   Andrea
   May 13, 2015 / 11:19 am

   Leuk om te horen!

 2. Avatar May 12, 2015 / 6:37 pm

  Leuke tips!! Gent staat nog op mijn travellist!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.