Tips voor Hua Hin Thailand

Hua Hin is een populaire badplaats in Thailand. Deze stad is niet heel veelzijdig, maar als je op zoek bent naar rust, prachtige stranden en waar je ‘s avonds uit je hotel kan voor een gezellige Thaise avond? Ja, dan is Hua Hin een heerlijke locatie. Wij vierden hier oud & nieuw en begonnen het nieuwe jaar op een fantastische locatie!

Mijn Tips voor Hua Hin:

SLEEP.

Als je op zoek bent naar luxe, super vriendelijk personeel, prachtige kamers, mooie groene tuinen, wit zandstrand en relaxen ten top kan ik je Anantara Hua Hin Resort & Spa aanraden. Met Oud & nieuw pakten ze ook groots uit in de tuin, met grote ronde tafels, een buffet waar je u tegen zegt, entertainment, champagne en vuurwerk. Zo bijzonder en fijn om het nieuwe jaar met een glas champagne in de hand op het strand in te luiden.

EAT.

Eén van mijn favorieten is Let’s Sea Hua Hin’s Beach Restaurant, omdat het eten gewoon fantastisch was. En na het tafelen kan je verhuizen naar de ligbedden aan zee om nog wat te drinken en uit te buiken.


Minder hip en designvol, maar niet minder leuk dan Let’s Sea is Baan Dum. Hier zijn we een aantal keren heen gegaan voor een avond vol met Thais eten, kokosnoten en live muziek. Ik hou van deze plek. Een paar tafeltjes op een grasveld aan het strand, wat lichtjes en geweldig personeel dat geniet dat er toeristen zijn (ondanks dat ze geen engels kunnen). Wat te bestellen? Sowieso de Pad thai, de lekkerste van mijn vakantie en de kokosnoot als drankje.


Misschien niet het lekkerste eten van de vakantie (gewoon prima), maar wel een hele leuke locatie heeft Luciana by the sea. De speelse tuin is het restaurant waar je Italiaans kan eten en heerlijke verse juices kan drinken!


In de drukte van het centrum waar je alleen maar restaurants vind, is ook Seaside. Een gezellig restaurant voor een avondje met verse vis en uitzicht over de zee.


Seaside is wat simpel, Oceanside beach club & restaurant is dat zeker niet. Een moderne tent met luxe zitjes en ligbedden. Het zit een beetje verstopt in een donkere straat, maar dan kom je wel weer op een loungeplek voor top eten en drinken.

Bij beach cafe restaurant kom je echt voor de locatie. Tegen de ‘cliff’ aan het strand eet je simpele gerechten die uit de kleine keuken komen. Vakantiegevoel ten top.

DO.
Na een dagje strand en luieren kan je ‘s avonds naar één van de vele restaurants en cafés, wat ik altijd erg fijn vind. In Hua Hin heb je elke avond een grote (& typische) night market. Maar nog leuker is de Cicade Market op vrijdag, zaterdag en zondag. Een super leuke markt met heel veel verschillende kraampjes met souvenirs en eten. Mijn favorieten? De Ananas food shop en het allerlekkerste kokosijs dat ik ooit op heb!

Dat waren mijn tips voor Hua Hin in Thailand. Een heerlijke bestemming voor een zonvakantie in de winter!

Liefs,
Marlissa

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.