Why Zanzibar should be on your bucketlist

 photo 11850372_982372011785741_1885237749_n_zpslfflzzmk.jpg


Het is al ruim een maand geleden dat ik op vakantie was in Zanzibar. Ik kan niet geloven hoe snel de tijd voorbij vliegt. Christmas is coming up guys! Maar goed, daar gaat dit blogje niet over. Na mijn vakantie heb ik aan de hand van vier photodiaries verteld over mijn vakantie in Zanzibar. Daarin kon je zien wat we allemaal gedaan hebben, hoe mooi het was en hoe we hebben genoten van dit prachtige land. Volgens mij is het vrij duidelijk dat ik een beetje verliefd ben geworden op Zanzibar. Vandaag geef ik je 12 redenen waarom Zanzibar ook op jouw bucketlist moet staan!

1. Ben je benieuwd naar Afrika en wil je dit continent graag ontdekken dan is Zanzibar een toegankelijke plek voor een eerste kennismaking. Alle prachtige kenmerken van Afrika vind je ook in Zanzibar, alleen is het allemaal wat kleinschaliger, toegankelijker en veiliger. De cultuurshock is hier iets kleiner, maar geeft je een net zo’n eerlijk beeld van dit continent.
2. Wil je ook een safari doen? De combi van Kenia & Zanzibar of Tanzania en Zanzibar is heel goed te doen. Ook vanuit Zuid-Afrika ben je snel in Zanzibar.
3. Zanzibar is ontzettend veilig, waardoor je heel vrij bent om het eiland te ontdekken. Het is aan te raden dit wel met een chauffeur te doen, maar vervolgens kun je overal stoppen en een kijkje nemen.
4. Het tijdsverschil is maar een uurtje, waardoor je geen last hebt van een jetlag en je optimaal gebruik kunt maken van je tijd daar. De vluchten zijn namelijk ook allemaal ‘s nachts. ‘s Avonds vertrekken en de volgende dag heerlijk op het strand doorbrengen.
5. Zanzibar is nog niet heel erg toeristisch. Het is er rustig en op veel plekken kom je maar een enkele toerist tegen.
6. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en vrijgevig. Ze laten je graag kennis maken met hun leven, cultuur en land en vertellen vol trots over hun leven. Natuurlijk willen ze je vaak ook graag iets verkopen, maar dit gaat altijd op een nette manier. Je hoeft niet bang te zijn dat je wordt lastig gevallen.
7. The beaches! De stranden zijn prachtig en natuurlijk ontbreken de palmbomen niet. Paradise.
8. Zanzibar kent een rijke geschiedenis. Voor cultuurliefhebbers is dit dan ook een prachtige bestemming. Stone Town is het paradijs als je van geschiedenis houdt. Een prachtige stad met veel historische elementen.
9. In Zanzibar vind je The Rock restaurant. Een restaurant dat op allerlei lijstjes staat van restaurants die je moet bezoeken. Naast de bijzondere ligging is het eten er ook heerlijk.
10. Gek op de onderwaterwereld? Je kunt hier duiken, snorkelen en zwemmen met dolfijnen (in het wild).
11. Doordat het toerisme nog een beetje upcoming is, zijn de hotels nog veel in aanbouw. Je vindt er dan ook veel nieuwe, luxe hotels waar ontzettend goed voor je gezorgd wordt.
12. Zanzibar is de perfecte vakantie voor een relax vakantie gecombineerd met genoeg bezienswaardigheden. Voor ieder wat wils dus.

Staat Zanzibar al op jouw bucketlist?

Liefs,
Andrea

2 Comments

  1. Avatar October 20, 2015 / 8:03 am

    Kwijl die strandfoto daar wil iedereen toch heen. Zelf heb ik eigenlijk nog nooit aan Zanzibar gedacht als vakantie bestemming

  2. Avatar October 20, 2015 / 10:39 am

    Klinkt goed! Ik heb nooit specifiek iets met Zanzibar gehad, maar je laat het wel als een hele mooie plek klinken. Niet dat ik er per se meteen heen moet, maar ik vind het wel een prachtige bestemming. Wie weet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.