The West End Londen

IMG_2383

Onze trip naar Londen was weer zeer geslaagd. Wij zijn gewoon gek op deze stad! Naast dat wij heerlijk hebben rondgestruind in East End, bezochten wij ook een concert van Craig David en waren wij vooral te vinden in West End, het centrum van Londen.

Het luxe Mayfair
West End heeft een aantal toeristische attracties, zoals Piccadilly, Oxford Street en Chinatown. Maar laten we beginnen met Mayfair, een naam die misschien niet zo heel veel zegt. Als we zeggen New Bond Street, Regent street en Victoria Secret dan weten de Londense toeristen wel waar we het over hebben. Een buurtje met veel mooie winkels waar je lekker kunt rondneuzen. Wij bezoeken Mayfair standaard voor de Victoria Secret en het is ons telkens gelukt om met een roze tas de winkel te verlaten.

Struikelen over de hippe lunchrooms, bars en koffietentjes in Soho
Regent Street is de scheiding van Mayfair met Soho en Oxford Street. Terwijl je in Mayfair de meest mooie winkels vindt bestaat Soho voornamelijk uit heel veel leuke restaurantjes, barretjes en boetiekjes. Dit vinden wij persoonlijke een hele gezellige buurt om rond te struinen met een juice van Joe & the Juice, een donut van Doughnut of juist uitgebreid lunchen bij een van de vele hippe restaurantjes, zoals Mildreds. Want hip is deze buurt wel! Voor de liefhebbers vind je hier ook Chinatown.

Straatmuzikanten & sfeervolle straten in Covent Garden
Vanuit Soho loop je heel gemakkelijk, als je dan in 1x goed loopt, naar Covent Garden. Misschien wel een van de bekendste buurten in Londen. Met de oudste fruitmarkt van Londen, dat nu een toeristenmarkt is geworden met winkeltjes en restaurantjes. Om deze overdekte markt heb je het populaire winkelgebied, Seven Dials, voor als je nog niet genoeg gewinkeld hebt op Oxford Street en in Mayfair. Maar dit gebied heeft ook zeer veel sfeervolle straatjes! Heb je niet geluncht in Soho? Dan kan dat hier ook erg goed. Een tip is Balthazar waar je in Parijse sferen luncht, maar ook bij Laduree of Le Pain Quotidien kan je heerlijk op het terras zitten.

Drie buurten die op wandelafstand te belopen zijn en dit kan ook prima in 1 dag, mits je geen uren in de Victoria Secret loopt of elke winkel op Oxford Street wil zien. Wij hebben een middag geshopt en een andere dag zijn we terug gegaan en hebben we gewandeld door dit hele gebied.

IMG_2294_zps284cfxh6

IMG_2581_zpspruc3a3d

IMG_2580_zps8vdpwogm

IMG_2583_zpsvnt8v3do

Liefs,
Marlissa & Andrea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.