Weekendje Brugge


België is niet een land dat ik vaak bezoek terwijl je er wel zo bent vanuit Rotterdam. Op de een of andere manier vind ik België een beetje treurig. Terwijl ik Gent en Brussel wel waardeer. Tijd voor een nieuw bezoekje aan ons buurland. Na Antwerpen, Gent en Brussel ging ik afgelopen weekend eindelijk Brugge ontdekken. Een stadje dat ik zo vaak (positief) voorbij zie en hoor komen.

Zaterdagochtend om 9.00 uur werd ik door mijn vriendin opgehaald. Het is ongeveer twee uurtjes rijden en dan waan je je in een hele andere stad. Brugge is een Middeleeuwse stad dat omringt is door grachten. Het hotel waar wij verbleven, Hotel Academie, konden we gemakkelijk vinden. Met wat voorwerk liepen we vanuit het hotel naar onze eerste stop voor een lunch: That’s Toast.

Na de lunch slenterden we de door stad, langs de winkels, langs het water, door smalle straatjes en hebben we sommige straten wel meerdere keren gezien. Ons oriëntatie gevoel was nog niet zo heel goed in deze stad. Het was jammer dat we veel regen hadden, maar alsnog vond ik het een prachtig stadje. De kiezelstenen, de huizen in oude stijl, de koetsen die rondrijden, geven het gevoel dat je op vakantie bent. Met mooi weer is het denk ik nog veel gezelliger met alle terrassen, want in Brugge staat eten en drinken centraal! De stad zit vol met chocolateries, wafel tentjes, cafés en restaurants.

Dat is wat wij ook vooral hebben gedaan: eten en drinken. Na een dagje slenteren zijn we terug gegaan naar ons hotel om ons even op te frissen na zo dagje wandelen in de kou en regen. Het hotel ligt ook lekker centraal waardoor we zo overal heen konden lopen. En zo groot is Brugge ook weer niet alhoewel we toch bijna 30 km hadden gewandeld.

1 ding waren wij alleen vergeten: een restaurant reserveren. Met al die cafes en restaurants lijkt het makkelijker dan gedacht, want zonder reservering gingen wij uiteindelijk naar de burgertent. En dat was helemaal niet verkeerd. De (vegetarische)burger was heerlijk, maar we hadden graag bij bijv. Tom’s Diner gegeten! Voor de volgende keer en als je dus naar Brugge gaat, even reserveren (in ieder geval voor een zaterdagavond). De avond sloten we af met cocktails en de volgende dag gingen we in de middag terug naar huis.

Brugge is zeker een aanrader voor een weekendje weg of om een dag heen te gaan. Ga hier niet heen als je wil shoppen, maar wel voor een heerlijk dagje er tussenuit! Wij waren cultuurbarbaren, maar je kan bijvoorbeeld een rondvaart maken (met lekker weer), een van de vele musea bezoeken, de Belfort beklimmen en als je van bier houdt kan je natuurlijk naar de bierbrouwerij en genieten van het Belgische bier. Wij hebben in ieder geval genoten van Brugge en een heerlijk weekend gehad!

Hieronder nog wat foto’s en binnenkort een artikel met al mijn tips!

Liefs,
Marlissa

2 Comments

  1. Avatar November 7, 2017 / 2:17 pm

    Brugge lijkt me zo’n leuke stad! En door deze mooie kiekjes wil ik er al helemaal graag heen, wat ziet het er mooi en gezellig uit!

  2. Avatar September 22, 2018 / 7:08 pm

    Brugge is een van de mooiste Belgische steden. Gewoon een feit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.