Sleep.Eat.See.Do Lombok

Schermafbeelding 2016-07-31 om 06.48.17_zpsl03ntypb

Na een week Lombok heb ik wel een aantal tips die ik met jullie wil delen. Mijn grootste tip: Boek een vakantie naar Lombok… Klik snel door voor alle ins and outs, of bekijk de foto’s van de vorige blog: First impression.

SLEEP.

IMG_6187_zpslqinqaor

Living Asia Luxury Hotel and Spa. In Lombok heb je nog niet overdreven veel keus qua hotels. Ze zijn wel druk aan het bouwen dus daar komt verandering in, maar Living Asia is fantastisch. Het ligt net buiten het centrum (een straat) van Senggigi, maar met een taxi ben je daar ook zo. Verder is het kleinschalig, mooie lodges, aan het strand, maar het heeft ook een mooi zwembad, goed eten en lekkere drankjes, fijne spa en ontzettend vriendelijk personeel! Echt niets op aan te merken en ik ga zo weer terug!

EAT.
Hoe goed het eten ook was in het hotel, ‘s avonds gingen wij graag even ergens anders eten. We namen dan een taxi naar Senggigi (10 minuutjes rijden) en daar had je keus uit een aantal leuke restaurantjes in de straat of aan het strand.

The Quake Ik begin meteen met mijn favoriet, The Quake. Dit is een restaurantje aan het strand met voor de deur een Art Market. ‘s Avonds met de voeten in het zand vind ik altijd een beetje spannend, maar we zaten hier heerlijk. En vooral het eten en de service was echt heel goed. Onvoorstelbaar dat dat voor een paar euro kan! Ik had lekker pompoensoep en tortilla’s!

Warung Paradiso Een ander restaurant op het strand is Warung Paradiso. Dit zit iets verder uit het centrum dan The Quake. Dit familierestaurantje is vooral heel simpel, een beetje chaotisch, maar de jongens die hier werken hebben er lol in. Het eten vond ik niet fantastisch, het was gewoon lekker, maar voor het sfeertje is het hier heel fijn. Reserveren is wel verstandig, want het zit bijna altijd vol.

Asmara Asmara zit in de straat en is gezellig aangekleed met lampionnetjes en plantjes. Hier kan je terecht voor een goede Indonesische maaltijd of alleen een drankje. De favoriet van mijn broer!

Square De Square vind ik het minst gezellig en is echt gericht op de toeristen, maar het eten was dan wel erg goed. Dit zit ook in de hoofdstraat.

Waroeng Murah Meriah in Kuta Een restaurant dat niet in Senggigi zit, maar in Kuta. Bij Waroeng Murah Meriah hebben wij geluncht. Weer een heerlijke Waroeng. Mijn familie ging voor de nasi, maar ik at lekkere ananas pannenkoekjes.

SEE.
Ik zou bijna zeggen: heel Lombok! Lekker flauw, maar Lombok is zo mooi en puur. De groene natuur, het jungle gebied, de bergen, maar ook de prachtige witte stranden en de blauwe zee.

DSC_0330_zpssggndgz5

Mutaw beach Mutaw beach is een typisch strand dat je voorbij ziet komen als je witte stranden googled. Paradise! Zo rustig, zo mooi is deze plek. Pak een taxi en rijdt naar het mooiste strand van Lombok. Tanjung A’an beach blijkt ook prachtig te zijn, maar daar zijn wij niet meer geweest. Voor de volgende keer!

DSC_0384_zpsuhopfc4j

DSC_0399_zpstgk88a1b

Nipah beach Een ander strandje is Nipah beach. Dit is niet een strand waar je een dagje gaat zonnen, maar met de houten hutjes, de geitjes is dit ook zo mooi, aandoenlijk strandje.

Versie 2

Kuta Kuta is het toeristische hart van Lombok. Hier vind je vele restaurantjes en een aantal winkeltjes. Hier kan je ook zeker surfen. Ik vond Kuta niet heel wauw, maar het is wel leuk om even te zien. Lekker wandelen in het strand zit er niet in: heel veel steentjes, wel meteen een goede scrub voor de voeten.

DO.

IMG_6299_zpssr3ejup4

Gypsea Yoga. Op Lombok zijn meerdere plekken waar je een lesje yoga kan volgen. Ik heb een yoga les gevolgd bij Gypsea Yoga. Dit zit aan de rand van de jungle en vlakbij het Living Asia Hotel. Zo les heb ik nog nooit meegemaakt en hele leuke ervaring!

Touren met de auto. Door een auto te huren met chauffeur kan je gemakkelijk het eiland ontdekken. Wij zijn van hot naar her gereden en hebben de mooiste plekken gezien.

DSC_0185_zpsdb9anzxi

Versie 2

P1050031_zpscvtbgg8s
DSC_0167_zpsnejdyoli

Gunung Pengsong. Hindoe tempel in Mataram Deze hindoe tempel had ik online gevonden. Aan onze taxichauffeur vroeg ik of we hier langs konden. Geen probleem! Onderweg kochten we nog wat nootjes voor de apen, want de tempel is hoog gelegen in de jungle. Na een behoorlijke klim en wat apengeweld later kwamen we boven en keken we ui over Lombok. Dat was de hele klim wel waard!

DSC_0238_zpsklcp34es
IMG_6217_zpspmnjq7fv

Bezoek een dorpje en school Tijdens onze tour de Lombok zijn we ook gestopt in een dorpje. Wij waren zo brutaal om de lessen op school te verstoren. Een ervaring voor ons, maar ook voor de kinderen en de bewoners van het dorp.

DSC_0155_zpszhr9o22x

Versie 2
Centrale markt in Mataram In de hoofdstad Mataram heb je de centrale markt en wandel hier vooral even overheen.

Bezoekje aan de spa Een bezoekje aan de spa kan niet ontbreken in Azië en ook in Lombok. Ik boekte een massage bij de spa in ons hotel (heerlijk!), maar op Lombok zijn genoeg spa’s te vinden.

Met de privé boot naar de Gili’s. Tot slot kan je met een privé bootje naar de Gili eilanden varen. Dit is ongeveer een half uurtje varen. Bezoek de eilanden, maak een rondje op de fiets, lunch bij Casa Vintage en trek je duikpak of snorkeloutfit aan. Meer over de Gili Eilanden vind je hier.

Lombok vind ik echt fantastisch. De cultuur en de natuur, het is daar heerlijk. Ik zou dan ook graag terug gaan, maar dan wil ik wel Rinjani vulkaan beklimmen (duurt drie dagen) en een uitstapje maken naar Komodo. Het kan allemaal!

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.