Mijn wereldwijde reisgids Instagram

DSC_0740_zps1guehqxl

Het ontdekken van onbekende plekjes en plaatsen is het leukste wat er is. Althans dat vind ik. Misschien komt het door mijn nieuwsgierigheid, maar ik zie graag veel nieuwe restaurantjes, omgevingen etc. Als iets goed is ga ik ook graag terug, maar af en toe wat nieuws kan geen kwaad. Dat geldt voor Nederland, maar ook zeker voor een vakantie of uitstapje. Zodra de (eventuele) bestemming(en) bekend is kan de voorpret beginnen. Uren snuffelen op Instagram en prinscreens maken. Mijn telefoon staat snel vol met prinsscreens van waar ik wel heen zou willen. Instagram dus!

Waarom Instagram? Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik aan adresjes kom van hotels, restaurants, barretjes en bijvoorbeeld juicebars, maar ook mooie plekken in een stad of natuur. Het antwoord is simpel en altijd hetzelfde: Instagram. En natuurlijk vind ik soms ook iets in magazines of op het internet en dan met name op blogs, maar ik check het altijd op Instagram! Dit is mijn ultieme wereldwijde reisgids die ik altijd bij me heb.

Het makkelijkste is natuurlijk zoeken als je weet waar je heen wil. Lang leve de tags en het toevoegen van plaatsen bij foto’s. Dit doe ik dan zelf ook altijd bij mijn foto’s! Niets is zo jammer als je een prachtige plek tegenkom, maar geen idee waar het is. Het voordeel van Instagram is dat je niet op de standaard reisgids plekken hoeft te komen. De locals en reizigers die je voor zijn gegaan weten soms verrassende plekken met de wereld te delen. Een (niet up to date) reisgids is er niets bij. De hipste, mooiste en nieuwste spots vind je op Insta. Het is niet moeilijk om snel veel te veel leuks tegen te komen. Een aantal tips van mij bij het zoeken naar spots:

– Zoek op plaatsnaam;
– Zoek met tags en gebruik ook synoniemen;
– Zie je iets leuks? Ga ook even naar het profiel van de fotograaf, want vaak kom je nog veel meer leuks tegen. Je kan zelfs weer naar een volger van de fotograaf gaan etc.;
– Volg locals voor de beste tips;
– Doorklikken werkt altijd goed en je krijgt vaak goede voorstellen van Insta;
– Een restaurant bij iemand gevonden? Check ook de Instagram pagina van het restaurant zelf (vaak hebben ze die wel);
– Check altijd voor de zekerheid even Facebook/Website, want de locatie klopt niet altijd op Instagram. You never know;
– Check, check, dubbelcheck. Het wordt soms mooier voor gedaan dan werkelijk, maar ik ben nog nooit teleurgesteld!

Liefs,
Marlissa

p.s. Pas op, het is verslavend ; )

2 Comments

 1. Patricia
  August 11, 2016 / 1:07 pm

  Dit is heel erg herkenbaar. Heerlijk he alleen al de voorpret.

  • Marlissa
   Marlissa
   Author
   August 12, 2016 / 6:25 am

   Jaa, Heerlijk! Bij jullie kan de voorpret nu beginnen <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.