Gili Eilanden

Versie 2

Witte stranden, helder blauw water, palmbomen: bounty eilanden. Dat was mijn gedachte bij de Gili eilanden. Met ons hotel zaten wij in het westen van Lombok en dan is het ongeveer een half uurtje met de boot naar Gili. Wij regelden een bootje en gingen een dagje eilandhoppen: Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Dit zijn de drie grootste Gili eilanden. Deze kan ik nu van mijn Travel bucketlist afstrepen, maar wat vond ik ervan?

IMG_6431_zpsgexh9nco

Versie 2

DSC_0419_zpsrjzjnc0p

Versie 2

De boottocht was al een plaatje op zich. Met de prachtige kijk op Lombok en haar grootste berg: Rinjani. We gingen als eerste naar het grootste eiland, Trawangan. We sprongen uit ons bootje en inderdaad: Blauw water en witte stranden. Een plaatje om te zien! Het was wel even schrikken met hoe toeristisch Trawangan was. Een straat vol winkeltjes en restaurantjes. Een wereld van verschil met Lombok! Op Lombok kwamen we bijna geen toerist tegen en hier struikelden we over de duikers en vakantiegangers. We dronken eerst een verse juice om te acclimatiseren haha. Here we are!

Versie 2

Versie 2

Versie 2

Versie 2

Versie 2

We huurden een fiets om het eiland te verkennen en de rustige plekjes te ontdekken. In de ‘hoofdstraat’ is het oppassen geblazen voor de paarden, maar nog meer voor de mensen die nog nooit op een fiets hebben gezeten. Gevaarlijke taferelen op dit eilandje. Eenmaal uit het gebied rondom de ‘haven’ is het ook zo weer rustig. Comfortabel is zo’n fietsje niet, maar wel heel erg handig om in twee uurtjes tijd het eiland te ontdekken. Een aanrader voor als je een bezoekje gaat brengen aan Trawangan. Rondom het eiland is een weg met rechts zee, strand en vele leuke tentjes en links de hotels. Maar het ‘binnenland’ zijn de dorpjes en het echte leven. De bewoners dachten dat wij verdwaald waren en bleven de wegwijzen naar de ‘hoofdweg’ rondom het eiland, maar het is zeker de moeite waard om even een uitstapje te maken.

Versie 2

Versie 2

Versie 2

Tussen het fietsen door stopten wij bij Casa Vintage, een heerlijke plek voor een drankje en/of hapje. Zo mooi, een droomplekje. Na twee uur leverden wij onze fietsen in, lunchten we nog langs zee en namen we onze boot naar de volgende eilanden: Gili Meno en Gili Air. Vanwege de tijd (om half 4 moeten de bootjes terug naar land) zijn we niet van ons bootje af geweest en hebben we hier alleen gesnorkeld. Of mijn familie heeft gesnorkeld en ik bekeek de visjes vanaf de boot (na 5 minuten in het water te hebben gedobberd).

Het was zeker leuk om de eilanden te zien en het heeft prachtige plekjes! Voor snorkelen en duiken moet het hier prachtig zijn. Alhoewel mijn familie enthousiaster was over de Malediven. Maar Trawangan is een duik walhalla. Zelfs ik kreeg duikkriebels terwijl ik twee keer heb gedoken en het doodeng vond.

Tips:
– Een privé boot huren in plaats van een tour, zodat je op en af kan gaan wanneer jij wil. Het kost een paar euro en je hebt alle vrijheid. De tourboten zaten ook behoorlijk vol met mensen.
– Fietsen op Trawangan.
– Lunchbreak bij Casa Vintage op Trawangan.
– Geniet en relax op 1 van de vele mooie plekken.

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.