Düsseldorf

 photo 13627976_751499718323860_1677104004_n_zpsteg4en58.jpg

Drie jaar geleden kreeg ik voor mijn verjaardag een super leuk cadeau van mijn beste vriendin: een citytrip naar Antwerpen. Een super gezellig weekend dat voor herhaling vatbaar was en dus boekten we het jaar daarop een weekendje Brugge. So much fun en dus begon het brainstormen voor een nieuwe trip alweer vroeg in het jaar. Dit keer besloten we richting Duitsland te gaan: Düsseldorf it is.

Toen ik in Düsseldorf was waren Marlissa en ik even niet meer aan het bloggen. Mooie foto’s voor de blog en lijstjes met hotspots heb ik dan ook niet, maar ik vond het wel de moeite waard om over te schrijven, want Düsseldorf is een hele leuke uitvalsbasis als je op zoek bent naar een leuke bestemming voor een citytrip. Daarom deel ik vandaag 8 redenen waarom Düsseldorf ook op jouw bucketlist moet staan.

1. Goed bereikbaar
Düsseldorf ligt net over de grens in Duitsland en is daarom goed bereikbaar. Wij kozen ervoor om met de auto te gaan en binnen twee uurtjes waren we vanaf Rotterdam in Düsseldorf. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het vliegtuig te pakken, maar een roadtrip maakt de reis toch ook wel extra leuk. Tussenstops bij Starbucks, de muziek zo hard draaien als je wilt en als je net zoveel geluk als mij hebt mag je ook nog een beetje navigeren.

2. Betaalbaar
Een tripje naar Düsseldorf hoeft niet duur te zijn. De stad is niet heel groot, waardoor je prima een hotel net buiten het centrum kunt boeken. In dat geval ben je alsnog binnen no time in het centrum. Wij kozen er dit keer voor om een hotel vlakbij de duurste straat van de stad te nemen, omdat we zo centraal mogelijk wilden zitten vanwege mijn zwangerschap. Al die extra kilometers waren zonde en bovendien wisten we op het moment van boeken niet hoe ik me nu zou voelen. Achteraf gezien ging het lopen prima en hebben we heel kilometers in de voeten zitten, maar de uitvalsbasis was perfect en alsnog goed betaalbaar.

3. Dagtripje
Juist doordat Düsseldorf niet zo ver weg is en ook niet heel groot kun je hier ook prima voor een dagje naartoe gaan. In dat geval hoef je dus ook geen hotel of iets dergelijks te boeken, maar ben je er wel een gezellig dagje op uit.

4. Shop till you drop
Düsseldorf is één grote stopstad. Ga er dus niet heen als je vooral een hele culturele citytrip weer. Daar zijn, eerlijk gezegd, betere bestemmingen voor. Alhoewel er natuurlijk echt wel wat cultureels te doen is, word je vooral bedolven onder de winkel (en eten en bier, maar daar kom ik later op terug). Je vindt hier de dure luxe winkels zoals Gucci en Chanel aan de Köningsallee, maar ook meer betaalbare winkels zoals Mango en Zara. Een goede mix dus en voor ieder wat wils.

5. Fooddrunk
Naast shoppen houden ze in Düsseldorf van eten. Overal zie je restaurants. Genoeg keuze dus, maar als je echt op bijzondere plekjes terecht wil komen moet je wel even wat speurwerk doen. Zo aten wij in een klein en knus Mexicaans restaurantje, maar over het algemeen vind je er de standaard Duitse café’s. Ook leuk, en een schnitzel mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoekje, maar ook zeker de moeite waard om op zoek te gaan naar de geheime hotspots die de stad te bieden heeft.

6. Bier, bier en bier
Ik ben geen bierliefhebber en nu ik zwanger ben drink ik het uiteraard helemaal niet, maar als je van bier houdt kun je hier je hart ophalen. Het borrelen begint al vroeg op de dag en de glazen zijn van lekker Duits formaat. Ook fijn als je bierliefhebbende partner even een break wilt van al het shoppen.

7. Boulevard langs de Rijn
Een gezellig stukje en een fijne afwisseling na het shoppen is de boulevard langs de Rijn. Een heerlijke plek om even uit te waaien en te genieten van het uitzicht. Voor de liefhebbers zijn er ook tal van boottripjes, maar je kunt ook plaatsnemen op één van de terrassen.

8. Combineer je trip met een bezoekje aan Oberhausen
Niet ver van Düsseldorf vind je Oberhausen en laat daar nou een heerlijk grote shoppingmall zitten. Als je nog niet genoeg geshopt hebt kun je hier nog even verder gaan. Uiteraard kun je het ook omdraaien. Wij vertrokken op een vrijdag om ‘s middags even te shoppen in Oberhausen. ‘s Avonds reden we door naar Düsseldorf waar we tot en met zondag verbleven.

Een bezoek aan Düsseldorf is zeker de moeite waard en ik denk dat ik nog weleens terug ga. Misschien wel rondom de kerstdagen als er ook een grote kerstmarkt is. Ik ben heel benieuwd hoe de sfeer dan in de stad is. Ondertussen ga ik vast nadenken over een bestemming voor onze stedentrip volgend jaar. Tips?

Liefs,
Andrea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.