Tips voor Brussel!

 photo Desktop37_zpskc96lxds.jpg

Brussel? In België kom ik vrij weinig en de laatste keer was het een bezoekje aan Gent of Antwerpen. Zeker twee leuke steden, maar meer van België ken ik dan ook niet echt. Vorig weekend ben ik in Brussel geweest. Zonder enige voorbereiding vertrokken wij en de verhalen die ik gehoord had over de stad waren niet echt positief. Tijd om zelf eens een kijkje te nemen. Mijn mening? Een leuke stad om een weekendje heen te gaan. Ondanks de strenge veiligheidsregels van nu heeft de stad een goede sfeer, het is een stuk minder modern dan ik had verwacht, vele mooie gebouwen, leuke parken, restaurantjes etc. Hieronder mijn tips die ik het afgelopen weekend heb ontdekt!

Walvis Cafe
In de vernieuwde en hippe Dansaertstraat belandden wij in de avond bij Café Walvis. Het is een gezellige ‘volks’bar wat nog niet echt ontdekt is door de toerist. Op elke moment van de dag kan je hier terecht voor gezelligheid met een biertje en/of een hapje. En dat in een creatieve omgeving dankzij de; fietsen aan het plafond, grote bar in het midden, kunstwerken aan de muren, bestickering op de ruiten en ouderwetse lampen. Het eten is hier ook goed en dat voor een leuke prijs. Geen poespas, maar gewoon voor een gezellig hapje buiten de deur!

IMG_2951_zpseptcxohp

Peck 47
Dat Peck 47 hip en happening is blijkt wel door de rijen die voor de deur staan. Het is een nogal populair tentje in het centrum van Brussel. Op zondag wilden wij hier dan ook brunchen, maar vanwege de drukte zijn we ergens anders heen gegaan. Eind van de middag zijn we terug gegaan voor een drankje. Wij hadden een plekje op de vrolijke bank en met een smoothie in de hand zaten we hier heerlijk. Maar ook voor het eten is dit een aanrader. Het staat bekend om de egg benedicts en dat zag er ook ontzettend goed uit. Eigenlijk al het eten dat voorbij kwam. Een hip tentje in het centrum dat elke dag tot 22.00 uur open is! “Fresh made food daily with lots of love’’

Maison Dandoy
Een liefhebber van zoetigheid? De wafelgeur komt je, in het centrum van de stad, overal tegemoet. De Brusselse wafel is dan ook niet te missen. Maison Dandoy staat bekend om de lekkerste. Het heeft meerdere locaties waar je een wafeltje met ijs, aardbeien, chocolade of gewoon neutraal kan bestellen. De meeste mensen kiezen ervoor om de wafel aan het barretje of op straat op te eten. Wij hebben even gewacht en hebben plaats genomen aan een van de tafeltjes.

IMG_2919_zps5qi92epg

Le Pain Quotidien
Niet onbekend, maar wel ontstaan in Brussel is het altijd fijne Le Pain Quotidien. Het heeft meerdere locaties in de stad. De eerste Le Pain Quotidien zit op de Dansaert straat, iets verder in de straat zit Café Walvis. Le Pain is een heerlijke plek voor een uitgebreide (biologische) brunch.

Hard Rock Cafe
Nou ben ik nog nooit eerder in een Hard Rock Café geweest en ik had ook niet verwacht dat ik hier ooit zou komen. In Brussel zit het aan de Grand Place, vlak naast ons appartementje. Tip: vrijdagavond is het happy hour. Cocktails zijn dan opeens goedkoop.

IMG_2964_zpsbl45eogb

Bistro Qui Pique
De Marollenwijk was een wijk waar je vroeger beter niet kon komen. Nu is het veranderd is een hippe wijk, met de focus op vintage en antiek. Bekend is de vossenmarkt die elke dag plaatsvindt. Aan dit plein zit Bistro Qui Pique, met spullen van de markt is dit cafeetje ook ingericht, maar je zit hier wel gezellig op het terras met een warme chocolademelk, of in de zomer met een verfrissend wijntje. Het is ook zeker de moeite om in deze wijk rond te struinen.

L’Archiduc
Een Jazz cafe in oude stijl, met grote stoelen, een balkonnetje en live muziek vanaf 17.00 uur. Een fijne plek om na het eten neer te ploffen met een drankje. Hoe later hoe meer mensen, maar de live muziek verdwijnt dan wel.

Chutney
Een Franse bistro om de hoek bij Grand Place. Het stikt hier van de Italiaanse en Griekse restaurantjes (fast food ketens I don’t know). Maar Chutney is een gezellige bistro waar iedereen mosselen aan het eten is. Nu heb ik gehoord dat je dat eigenlijk moet eten bij Chez Leon, maar oke. Ik eet geen mosselen. Maar het vlees is een aanrader bij Chutney!

IMG_2923_zps5zw2rgmx

Parking 58
Geen food, maar een uitzichtpunt. In Brussel hebben ze gewoon een parkeergarage aangewezen als de beste plek voor het uitzicht over de stad. Beetje jammer van de grote hekken en heel wow is het niet. Een andere mooie plek is bij Justitiepaleis. Ook hier heb je een mooi uitzicht over de stad.

Botanische tuin
Brussel heeft ook een Botanische kruidentuin. Het is niet heel groot, maar wel mooi. Een rustige plek, midden in de stad. Wij vonden het mooier dan het Warandepark. Alhoewel ik me wel kan voorstellen dat het hier in de zomer erg gezellig kan zijn.

Dit waren mijn tips voor Brussel!

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.