Tips voor Brugge


Een weekendje Brugge is een aanrader. Groot voordeel is dat je er zo bent vanuit Nederland, vanaf Rotterdam is het 2 uurtjes rijden en het is gewoon een erg gezellig Middeleeuws stadje. Het is niet groot, maar je kunt hier lekker slenteren en genieten van al het eten en drinken. Vandaag deel ik mijn tips voor Brugge.

SLEEP.
Wij boekten Hotel Academie, hier konden we meteen de auto parkeren in hun privé garage onder het hotel. Ideaal! Hotel Academie ligt in het centrum en vanuit deze locatie loop je overal naar toe. De locatie vind ik het belangrijkste voor een stedentrip hotel en dat was zeker goed. Verder was het gewoon een heel fijn hotel en voor in de naherfst/zomer heeft het een leuke binnentuin.

EAT.


Lunchen deden we op zaterdagmiddag bij That’s Toast. Dit is ook meteen mijn favoriet van de eettips. Zoals de naam het zegt eet je hier de lekkerste rijk belegde boterhammen. Ik eet bijna nooit brood, maar van dit heerlijke verse brood kan ik echt genieten. Mijn vriendin ging voor de toast met zalm en avocado en ik ging voor de California love, super lekker. En helaas regende het, maar de binnenplaats van That’s Toast is te leuk!


België staat bekend om de chocolade en wafels. Nou in Brugge ontkom je er ook niet aan. Je struikelt over de chocoladewinkeltjes en je ruikt de zoete geur van wafels overal. Wij namen een wafel bij het bekende Oyya! Erg zoet en machtig vind ik het, maar in België moet je een wafeltje eten he. En deze wafel was lekker hoor. Geen droge hap!

Eind van de dag schoven we aan bij In the Mood voor een wijntje. Een prima foodcafe waar je heerlijk een wijntje kunt drinken met al die mensen die aan de muur hangen. Ja de hele wand hangt vol met foto’s van heel wat jaren terug.


Op zaterdagavond een restaurant binnenlopen zonder reservering? Dat ging ons niet heel goed af. We dachten lekker te dineren bij Tom’s Diner, maar met alle vriendelijkheid (not) werden we zo buiten gebonjourd. Het zag er wel onwijs leuk en lekker uit. Na nog wat pogingen zijn we naar Jilles Beer & Burgers gegaan. Dit staat bekend om de beste burger van Brugge en bij een burgerbar moet toch wel plek zijn. Inderdaad hier hadden we nog een plekje en genoten we van een hele lekkere (vegetarische) burger. Een nadeel, je stinkt daarna enorm naar de frituurlucht! Aan de ventilatie mag nog wel iets worden gedaan.


Na de burgers gingen we cocktails drinken. We hadden twee opties: Bar’n of Groot Vlaenderen. Tijdens onze avondwandeling waren we Bar’n al tegengekomen, maar we zagen wel dat het klein en vol was. Maar dit keer hadden we geluk, want er was een plekje. Uiteindelijk hebben we hier de hele avond genoten van cocktails en zijn we niet meer naar Groot Vlaenderen geweest.


Voor een koffie- of theebreak kan je goed terecht bij Vero Café! Even opletten, want je kan hier niet pinnen. Wij hebben ook nog de tip Cafune Espresso bar gekregen, hier zijn wij niet meer geweest.


Op zondag zijn best veel tentjes dicht! Even rekening mee houden, want de belegde boterham, The Gulliver Tree en Li O lait zijn dicht. Dat maakten voor ons de keus wel gemakkelijker en zo liepen we naar Blackbird. Wat bleek? Gesloten vanwege een operatie… Dit stond helaas niet op de website, maar waar dan heen? We gingen naar Sanseveria, een bagelroom. Gelukkig was de rij voor afhaal en hadden wij het laatste plekje. Ik ging voor een merkeltheetje (verse gember thee) en een ontbijtbagel. Lekker!

Tot slot kan je bij Juliette prima terecht voor een pauze met koffie/thee en wat lekkers. Ze bieden hier ook een uitgebreid ontbijtje aan of een lunch.

DO.
Wij hebben niet veel meer gedaan dan lekker wandelen door de stad (bijna 30 km) en van cafe naar cafe. Het was dan ook niet zo lekker weer, maar anders hadden we best een rondvaart willen maken. De stad heeft ook veel musea, je kan de belfort toren beklimmen of naar de bierbrouwerij. En als chocolade liefhebber kan je je slag slaan bij chocolatier Dominque Persoone.

Heb jij nog tips voor Brugge?

Liefs,
Marlissa

1 Comment

  1. Avatar November 12, 2017 / 10:46 am

    Het is alweer een tijdje geleden dat ik in Brugge ben geweest, krijg gelijk zin om er nog een keer naartoe te gaan! Ik kan me nog goed herinneren dat wij er ook op een zondag waren en dat er inderdaad best veel dicht was. Goed om rekening mee te houden! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.