Roadtrippin’ USA & Canada

 photo 3123_zps0d61171e.jpg


Na een maand heb ik New York verlaten. Gelukkig heb ik meteen een mooie trip gepland staan door Amerika en Canada. In New York hebben we een auto gehuurd en we zijn doorgereden naar Hyannis. Dit ligt in Cape Cod en het is de vakantiebestemming van de Amerikanen (De Hamptons voor de mensen uit Boston). In Amerika heb je weinig vakantiedagen, je begint met 5 dagen, maar gemiddeld heeft de Amerikaan 10 dagen in een jaar. Cape Cod is met de prachtige stranden een ideale vakantiebestemming.

 photo DSC_0330kopie_zps2feb336a.jpg
 photo DSC_0340kopie_zps320ee642.jpg

Wij verbleven hier twee nachten en hebben een dag met de auto rondgereden over het schiereiland, met een stop; in Sandwich om te ontbijten, bij Sandy Neck voor het strand en in Provincetown. Provincetown is het meest noordelijke stadje waar winkeltjes en restaurantjes zijn. Het is de plek waar homo’s en lesbiennes wonen en komen voor vakantie. Een prachtig eiland met de natuur, de stranden, restaurantjes en de leuke huisjes. Het zijn de typische houten huizen, met veranda, een schommelstoel, Amerikaanse vlaggen, een BBQ voor de deur, de grote brievenbus en een grote truc op de oprit. Een oase van rust! Wel even wennen na NYC.

 photo DSC_0339kopie_zps7841fcdc.jpg
 photo DSC_0347kopie_zps84e1ba1c.jpg
 photo DSC_0346kopie_zpse9e1a028.jpg

Hierna zijn we doorgereden naar Boston. Hier hebben we een middag en avond rondgelopen om zo een indruk te krijgen van Boston. Het is een prachtige oude stad met de bekende wandelroute ‘de FreedomTrail’. Deze route is aangegeven met rode bakstenen in de weg en deze route loopt langs alle belangrijke bezienswaardigheden. Een prachtige stad, niet echt voor toeristen, maar wel een fijne stad om te wonen denk ik zo. En de belangrijkste universiteiten zijn hier natuurlijk gevestigd.

 photo DSC_0408kopie_zps6538b908.jpg
 photo DSC_0407kopie_zpsa5c96438.jpg
 photo DSC_0378kopie_zpsa60ab2bb.jpg

Vanaf Boston gaan we door naar Canada. Met de auto maken we een lange oversteek naar Quebec. Een autotrip van een dag, maar dwars door de bergen met de laken, watervallen en bossen. Daarna gaan we de steden Montreal, Ottawa en Toronto bezoeken. Vanaf Toronto is het een klein stukje rijden naar de Niagara Falls en hier verblijven we twee nachten. Daarna maken we weer de oversteek terug naar de oostkust van Amerika om Philadelphia en Washington te bezoeken, met een tussentop in Leola.

Als ik terug ben komen updates over deze reis en New York (nog meer) online!

Liefs,
Marlissa

Share:

4 Comments

  1. Avatar August 22, 2014 / 8:59 am

    Mooi hoor en wat een fijne afsluiter zo!

  2. Avatar August 22, 2014 / 8:28 pm

    Heerlijk zeg. Lijkt me een mooie reis. En zo hoef je nog niet helemaal afscheid te nemen van Amerika. Geniet er van

  3. Avatar August 24, 2014 / 2:40 pm

    Oh wat leuk om te lezen, jij hebt bijna dezelfde reis als mij gemaakt! Alleen wij zijn vanuit Boston ook nog naar het noorden gegaan en daarna pas naar Québec. Mooie foto’s ook van Cape Cod, wij hadden die dag helaas echt bar slecht weer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.