Onze liefde voor Shoreditch

IMG_2142_zpsgpeidswf

Londen is een stad naar ons hart. Een stad waar de diversiteit groot is, waar alles bij elkaar komt en ieder zichzelf kan zijn. Veel verschillende wijken, met een eigen cultuur, maar alles is Londen. Je merkt overal dat je in deze mooie en ook wel knusse stad bent. Een beetje New York, maar dan op een klein uurtje vliegen afstand. Dat de wereldstad kort voor ons bezoek getroffen is door een aanslag is altijd schrikken, maar het heeft ons zeker niet weerhouden om te gaan. Die vraag kregen wij natuurlijk veel, maar nee. En ook in Londen hebben we eigenlijk niets gemerkt dat een kleine week ervoor een vreselijke situatie heeft plaatsgevonden.

Kiezen is niet altijd makkelijk
De stad heeft zoveel leuks en moois dat je voor een korte stedentrip keuzes moet maken wat je wil zien en doen. In drie dagen tijd kan je veel zien, maar ook heel veel niet. De eerste keer wil je misschien nog wel alle hoogtepunten zien terwijl je de tweede, derde, …. keer ervoor kan kiezen om de sfeer van verschillende wijken te proeven.

Snap je onze liefde voor East End?
Wij hebben voornamelijk gestruind door één van onze favorieten wijken East End met onder andere Shoreditch, Hoxton en Spitafields. Je kan je hier prima vermaken met de markten in de weekenden, de vele eettentjes en foodtrucks, het gevarieerde winkelaanbod van urban outfitters tot de vele vintage winkels, de creativiteit en de fotogenieke plekken op straat, de eigenzinnigheid van de mensen en de ruime keuze voor een dansje en een drankje. Een prachtige buurt om rond te struinen en vooral in de weekenden is het een gezellige drukte. Terwijl we dit nu typen denken we, ja Shoreditch is een beetje het Williamsburg van New York.

Zo kan een zondag eruit zien
Een dag in Shoreditch is al snel gevuld met vele kilometers, veel lekkers en vrolijke foto’s. In Londen weten ze wat een goed ontbijtje/brunch is en dat kan bij de hipste plekken, zoals Albion, The book club en Lantana. Ondertussen neem je een koffie to go mee en wandel je door Hoxton richting het kanaal voor de ‘canal walk’ waar je van de Broadway market, naar de populaire flower market kan wandelen op Colombia Road. Dan heb je de leuke winkelstraat Redburch street en via Boxpark loop je zo door het hippe Brick Lane. Nog tijd zat? Waarschijnlijk breekt de eind van de middag aan en kan je nog even shoppen en/of eten bij Spitafields Market. In deze omgeving stikt het van de leuke barretjes en restaurants, zoals D/FMexico en Blixen. Waar eigenlijk niet in East End? Je komt veel te veel leuks tegen als je de buurt aan het ontdekken ben.

Binnenkort meer over deze stad en onze tips, maar nu eerst wat foto’s!

IMG_2281_zpstwbre3pu

IMG_2207_zpsd6io4hsm

IMG_2401_zps4qmrxhge

DSC_1051 1_zpsuuyptqwk

IMG_2402_zpslkfawmvl

IMG_2403_zpsbmzxqcei

DSC_1046_zps2epxarjc

IMG_2404_zpsmn0fs86m
Liefs,
Andrea en Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.