Living in New York: Part III

 photo Document3_zps9e720852.jpg

Ik ben al twee weken in New York City! Waarom gaat de tijd zo snel? Ik ben ook constant in de war met de dagen, maar het is dus echt al weer weekend. Afgelopen week heb ik het iets rustiger aangedaan, maar alsnog heb ik veel gezien. Ik ben naar bekende plekjes geweest en ik heb nieuwe stukjes NY ontdekt. Ik nam alleen niet zo vaak mijn camera mee… Dit type ik trouwens in een super schattig en gezond vegan cafe in Tribeca. Een wijk in lower Manhattan en het ligt boven het Financial District. Geen hele bijzondere buurt, maar wel een gezellig wijk met boetiekjes en restaurantjes.

Mijn dagen kan ik nu veel handiger indelen, omdat ik overgeplaatst ben naar de ochtendklas. Afgelopen week had ik dus elke dag (behalve maandag) les van 8.30 – 11.45 uur in plaats van 13.50 – 17.00 uur, zoveel beter! Nu heb ik de hele middag en avond om dingen te doen zonder dat ik constant op mijn horloge hoef te kijken. Gelukkig heb ik nu ook een leuke klas en teacher. Andrea heeft toevallig ook les van hem gehad!

 photo IMG_2930kopie_zpsd53fd1d8.jpg

Hij vertelde: “Zodra je de deur uitstapt in New York verlies je automatisch $40”. En ja, het is waar. Het leven is hier zo duur. Voor een brood betaal je al snel $6, kaas en vleeswaren wil je niet eens kopen & een kleine pot augurken is $7. Om zomaar wat bedragen te noemen. Ik doe niet heel veel boodschappen, maar ik ontbijt altijd op mijn kamer en soms ook de lunch dus ik heb wel wat fruit en bijvoorbeeld rozijnenbrood op mijn kamer. Ik wissel het een beetje af. Oh, ik zag een studio om te wonen in Soho voor $600.000. Dan heb je alleen een studio, crazy!

Shoppen is daarentegen zo goedkoop! Ik heb nooit geweten dat ik zo goed kan winkelen in de sale. Ik vind de leukste deals, maar ook buiten de sale kan het een stuk goedkoper zijn. Mijn stopverbod voor 3 dagen is dan ook gigantisch mislukt! Maandagochtend had ik een rustig ochtendje, na het drukke weekend, en nadat ik wat had gewassen en opgeruimd liep ik een beetje rond bij het Empire State Building en scoorde ‘Metallic’ All Stars voor €38.

 photo DSC_0973kopie_zps4f49332a.jpg
 photo DSC_0991kopie_zpse550e463.jpg
 photo DSC_0996kopie_zps35b0ada2.jpg

Dinsdag was mijn eerste hele middag en avond vrij en die gebruikte ik om eindelijk eens goed naar Central Park te gaan. Het was lekker weer, dus perfect voor een dagje park. Via Times Square, Bergdorff Goodman (expensive warehouse) & De food market in het Plaza hotel liep ik naar de westkant van Central Park. De food market in het Plaza Hotel is zeker de moeite waard. Ik ga hier sowieso nog een keer sushi halen, het zag er zo goed uit! Maar ik dwaal af, Central Park is en blijft geweldig. Ik bezocht de Strawberry Fields en heb een hele tijd op een afgelegen plekje aan het water gezeten met mijn gezicht in de zon. love it. Daarna heb ik de Upper West Side bezocht, shopte wat en nam een pizza van Nick’s Burger & pizza joint. Een gekke tent, maar de pizza was heerlijk. Deze at ik op in Central Park en daarna liep ik weer terug naar mijn kamer waar ik om 21.00 uur nog de kracht vond om de gym in te duiken.

 photo DSC_1028kopie_zps474488a4.jpg
 photo IMG_2805kopie_zpsa847cff6.jpg
 photo IMG_2801kopie_zpsbdc352e9.jpg

Donderdag liep ik ‘hetzelfde’ rondje Central Park, maar dan met een meisje uit Brazilië. We waren eerst naar het MAD museum geweest. Op donderdagavond kan je betalen wat je wil en het museum is best grappig om te bezoeken. Vooral de verdieping met de vreemde camera’s. Daarna hebben we de hele avond in Central Park gezeten en bij de fontein op Colombus Circle. Het was een perfecte avond. Gisteravond had ik met haar en nog een aantal mensen een Brazilian dinner, nadat we over de Brooklyn Bridge hadden gewandeld.

 photo IMG_2947kopie_zpsb6cb77c3.jpg
 photo IMG_2536kopie_zps9f5c7ba9.jpg

Daarvoor was ik weer naar Greenwich Village geweest. Kan ik hier wonen? Deze wijk is echt te leuk. Ik kocht voor mijzelf een mooi cadeautje bij Michael Kors en bezocht Bond No.9. De Manhattan en Washington Square parfum ruiken heel lekker, maar ik vind het echt te duur ($270 voor 100ml). Ik had ondertussen vier geuren op, dat ik er zelf misselijk van werd. Sorry mensen die bij mij zaten in de bakery haha. Via de High Line liep ik terug naar mijn kamer. De bedjes hier zijn net zo fijn als een bedje op strand. Een ideale plek om te chillen. De moeheid slaat toch een beetje toe. Niet alleen door het vele doen, maar ook door het slechte eten (geen vlees & geen groente…) en weinig slaap.

 photo DSC_1036kopie_zps07768a97.jpg
 photo IMG_2842kopie_zpscc6a056e.jpg
 photo DSC_1034kopie_zps530a5fa2.jpg
 photo DSC_1035kopie_zpsf3198ac0.jpg

Verder bezocht ik veel koffietentjes/cafés om te bloggen, had ik een pedicure en manicure, bezocht ik Eataly (een foodhall voor Italian food junkies), ging naar de Union Square Greenmarket, kocht ik cadeautjes voor Sim (Sim mis ik wel, maar hij is zo schattig op skype) en ik verwende mijzelf met een uitgebreide en heerlijke lunch bij The Breslin. Een redelijk bekend restaurant in New York. Ik wist waar het zat, maar anders was ik er zo voorbij gelopen. Twijfel, zal ik naar beginnen gaan of niet? Ik kon niet goed naar binnenkijken en om alleen in een chique of populaire tent te stappen is ook zo wat. Maar ik ging naar binnen en er was een barretje. Yes, een perfecte plek om alleen aan te zitten.

Fijn weekend allemaal!

Liefs,
Marlissa

Share:

10 Comments

 1. Avatar August 2, 2014 / 9:30 am

  Jeetje, NY is wel erg duur ja! Behalve het shoppen dan… Is het uiteten gaan daardoor ook duur?

  • Marlissa
   Marlissa
   Author
   August 4, 2014 / 6:51 pm

   Het uiteten kan je zo gek maken als je wil, maar je kan ook goed eten voor ‘weinig geld’ of wat we ook betalen in Nederland. Zo bestelde ik bij het Braziliaanse restaurant ‘steak’ en het was echt veel (veel meer dan dat je in Nederland krijgt) en dat was 20 dollar, ik vind dat wel weer meevallen voor goed vlees. Het ligt eraan waar je gaat eten;)

 2. Avatar August 2, 2014 / 9:37 am

  Klinkt zo super allemaal. Wel vervelend dat boodschappen doen zo duur is. Mijn zus heeft een half jaar in Amerika gestudeerd en vertelde dat toen ook. Geniet nog van je tijd daar

 3. Avatar August 2, 2014 / 10:21 am

  Ah, wat heerlijk weer op te zien!

 4. Avatar August 2, 2014 / 12:22 pm

  Leuk dat je ons zo’n uitgebreid kijkje in je NW’s leventje geeft! Ik was er in november 2001 en herken natuurlijk wel het nodige, leuk om het weer eens te zien!

 5. Avatar August 2, 2014 / 5:34 pm

  Wat een geld he! In sydney was ook alles zo duur, daar was het shoppen ook duur. Beter dat dat in NY niet het geval is 🙂 Lekker dingen inslaan!

  • Marlissa
   Marlissa
   Author
   August 4, 2014 / 6:52 pm

   Ja, shoppen is te aantrekkelijk hier! Elke dag koop ik wel wat, vreselijk haha

 6. Avatar August 3, 2014 / 11:46 am

  Oh wat lijkt het me heerlijk dit allemaal te zien en beleven. Mooie foto’s!

 7. Avatar August 4, 2014 / 4:54 pm

  Wauw zelf op de markt zijn de groenten verschrikkelijk duur zo te zien? :o..
  Wel leuk dat het shoppen goedkoper is :). Nu veronderstel ik dat het uiteten dan ook wel duur is?

  • Marlissa
   Marlissa
   Author
   August 4, 2014 / 6:54 pm

   Ja, op de markten is het niet altijd goedkoper, soms zelfs duurder, maar alles wordt geïmporteerd vandaar dat de prijzen een stuk hoger zijn… Uiteten valt mee, maar het ligt eraan naar welk restaurant je gaat. Je kan hier eten in alle prijscategorieën 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.