IJsland: Reykjavik en walvissen spotten (+hotspots)

P1050531_zpsvdgkhe7m

Zoals ik nu al een paar keer gezegd heb is IJsland fantastisch qua natuur, maar ook een bezoek aan de hoofdstad Reykjavik is zeker de moeite waard. Wij verbleven hier in het heerlijke Centerhotel Mirdagdur dat ik je echt kan aanraden als je naar IJsland gaat. De perfecte locatie en het is van alle moderne voorzieningen voorzien. Van dit hotel loop je zo de hoofdstraat in met vele restaurants en shops tot en met aan de oude haven.

Vanuit de oude haven vertrekken verschillende tours. Wij combineerden onze dag Reykjavik met een tour over zee om walvissen, dolfijnen en puffins te spotten. Met een RIB boat gingen we de zee op. De dolfijnen zwommen onder ons bootje langs en sprongen voor ons uit, de puffins zagen we op de rotsen zitten en de walvissen hebben we gelukkig ook gezien: drie kleine Minke Whales. Echt de moeite waard om zo’n tour te boeken! Je kan het ook in het noorden doen of in Snæfellsness (waar ik hier meer over vertel) en daar moet je ook orka’s kunnen zien. Zo bijzonder de Animal Wildlife.

Tijdens de fantastische lunch bij Kopar (in de haven) kwamen wij bij van de wilde tocht en kan je nog even nagenieten van de haven. Bijzonder, bijzonder. De middag gebruikten wij om Reykjavik te ontdekken en dan heb je ook voldoende tijd, want het is klein, maar knus, kleurrijk en gezellig. Je hebt weinig bezienswaardigheden, maar de Hallgrimskirkja is er wel een. De moderne kerk, die hoog op een bergje staat en waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad. Dan zie je pas hoe kleurrijk het is.

Eenmaal weer beneden heb je daar de beroemde Braud&Co en daar moet je gewoon een stop maken voor de famous Cinnamon Roll. Verder kan je in Reykjavik een beetje shoppen, zoals bij Icewear en Cintamani. Het is hier vooral winkelen voor dikke winterjassen en outdoor kleding. Ik kocht dan ook een jas en een wol kleed voor op de bank. Tot slot heb ik nog een aantal tips voor cafés en restaurants:
– Dus lunchen in de haven bij Kopar, echt zo lekker.
– Een cinnamon roll van Braud&Co.
– Dineren bij Matwerk Kitchen waar ik een heerlijke couscous at.
– Toeristen vermijd je bij Bergsson waar je fantastische vis kan eten.
– Met geluk kan je genieten van een drankje op het terras bij Saeta Sivinid Gastropub of bij Uno.
– One of my favorite spots is het hippe Apothek. Leuk voor een cocktail of een ontzettend goed diner.
– Brunchen kan bij Sandholt (qua service hebben ze nog wel wat te leren).
– Dineren in een oud IJslands huisje doe je bij Lakjabrekka.
– En tot slot haal je een koffie bij Kaffi Brennslan of Reykjavik Roasters.

P1050518_zpsaoivmdbw
Eldin Whale Safari

IMG_4086_zpslpzyrlns
Lunch at Kopar

P1050528_zpsfzzmkwsh
Hallgrimskirkja

IMG_4116_zps2py58qbj
IMG_4124_zpstwtotqao
Braud & Co

IMG_4149_zpszl218nav
P1050551

En nog meer restauranttips:

IMG_4034
Matwerk Kitchen

IMG_4157
Bergsson

IMG_4407

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.