Hotspots: Parijs

 photo Parijs hotspots_zpse0qx54ia.jpg


Eind vorig jaar en begin dit jaar waren wij in Parijs te vinden. Een stad waar wij nooit genoeg van zullen krijgen. Ook dit keer hebben wij weer heel wat hotspots verzameld, zoals de perfecte slaapplek, leuke restaurantjes, shops en een wijk. Er is altijd genoeg te beleven in Parijs. Onze tips op een rijtje!

1. Durance
Durance is een winkel in Montmartre waar de mooiste geurkaarsen worden verkocht. Het was heel aantrekkelijk om een hele voorraad in te slaan. Naast de geurkaarsen verkopen ze er ook producten voor het gezicht en lichaam. Wij zijn niet bekend met de producten, maar het zag er allemaal zo goed uit en het rook heerlijk. Een leuk winkeltje om rond te snuffelen!

2. Chez Eugène
Chez Eugène aan Place Du Tertre is het restaurant waar wij Oud & Nieuw hebben gevierd. De reservering hebben wij via internet gemaakt, want een aantal jaren geleden hadden we Nieuwjaarsavond ook hier doorgebracht. Andrea is in de tussentijd ook al langs geweest voor een lunch of diner. Het eten is namelijk goed, de bediening is super vriendelijk en het ziet er ook nog eens heel leuk uit met het circus thema. Met Oud & Nieuw hadden ze een speciaal menu, live muziek en vlak voor middernacht kwamen de hoedjes, toeters en confetti te voor schijn om zo het nieuwe jaar in te luiden.
Place de Tertre

3. Angelina
Angelina opende haar deuren al in 1903 en is nu uitgeroepen tot één van de beste theesalons van Parijs. Dit is onder andere gekomen, doordat Coco Chanel vaste klant was. Maar niet alleen door de beroemdheden, want ook de gebakjes en vooral de warme chocolademelk zijn ontzettend populair. Ze zeggen zelfs dat het de beste Hot chocolate van de stad is. Hier zijn wij het dan niet mee eens, want wij vonden het persoonlijk veel te machtig. Maar smaken verschillen. Hou wel rekening met een wachtrij.
226 Rue Rivioli

 photo BampB_zps4yjry1yl.jpg

4. B&B Sourire de Montmartre
Een aanrader is het Bed and Breakfast Sourire de Montmartre om te verblijven in Parijs. Montmartre is onze favoriete wijk en zoekend naar een hotel kwamen we dit B&B tegen bij Airbnb. Een beter ontvangst konden wij ons niet wensen en de kamers hebben elk een eigen thema. De sprookjesachtige kamers, de gezellige woonkamer, het heerlijke ontbijt, de vriendelijkheid van de gastvrouw- en man en de perfecte ligging maken het een paradijs om hier te slapen.
64 Rue de Mont Cenis

5. Le Pain Quotidien
Le Pain Quotidien is geen onbekende, maar heeft nu ook de deuren geopend in Montmartre. Op een betere en gezelligere locatie kan het niet zitten. Wij zijn altijd fan van Le Pain en ook van de straat waar het zit!
31 Rue Lepic

6. La chaise longue
Dit is de favoriete winkel van Andrea. Het is een winkel waar ze allemaal gekke dingen verkopen. Zo hadden ze nu bijvoorbeeld handzeep in ketchup flessen, maar ook een popcornmachine of gekke bekers. De beker met de tekst:”Mug with superpowers to cure early morning panda bear eyes” en daarbij een pandabeer afgebeeld vonden wij toch wel heel leuk. Genoeg gekke en leuke dingen en ook de perfecte winkel voor als je op zoek bent naar een cadeautje!
91, Rue Des Martyrs

7. Napoli
Napoli is een Italiaan waar je onwijs goede pizza’s, antipasti’s, pasta’s en vleesgerechten kan eten. Met de open pizzakeuken krijg je meteen trek. De kok brengt de pizza’s zelf aan tafel. We hadden even wat twijfels over de bediening, maar het eten was zo lekker en de bediening kreeg het uiteindelijk allemaal weer op orde dat het toch echt een hotspot is. Voor als je even geen zin meer hebt in de Franse keuken.
162 Boulevard du Montparnasse

8. Chipotle
Burrito time! Chipotle is een ‘fastfood’ restaurant, maar de burrito’s zijn echt wel heel lekker. In New York hebben wij Chipotle ontdekt, maar Parijs is de dichtstbijzijnde stad waar een Chipotle te vinden is. Perfect voor een snelle lunch tussen het shoppen door.
18-20 Boulevard Montmartre

9. Marc by Marc Jacobs
Marc by Marc Jacobs voor een mooie gift. Deze winkel ligt ook gelegen in een gezellig stukje van Parijs, want de shop is omringd door vele cafés en restaurants. Ook goed te combineren met een bezoekje aan Laduree en de vele winkels die hierom heen zijn gevestigd.
19 Place du Marché Saint-Honoré

10. Le Marais
Le Marais is een wijk in Parijs en wordt gezien als de homowijk. Het is een hele gezellige buurt met veel boetiekjes, kunstgalleries, pop up stores en cafés. In de avond is het hier één en al drukte en erg gezellig om een hapje te eten of om wat drankjes te doen. Napoli is ook te vinden in deze wijk.

Voor meer tips, zie deze post.

Liefs,
Andrea & Marlissa

Share:

6 Comments

 1. Avatar February 2, 2015 / 12:30 pm

  Oh Angelina, mijn hemel wat was dat fijn! En de B&B ga ik ook onthouden, dat zag er zo leuk uit 🙂

 2. Avatar February 2, 2015 / 12:37 pm

  Bedankt voor de tips! Ik ga dit artikel even opslaan, deze maand naar Parijs 🙂

 3. Avatar February 3, 2015 / 4:34 pm

  Leuk! Dank voor de tips. Ben een paar maanden geleden ook geweest en hoop snel weer eens te gaan! Liefs!

 4. Avatar February 3, 2015 / 10:59 pm

  Leuke en handige tips! Ik ga deze even opslaan want als het goed is komt er binnenkort met een vriendin een Parijstripje aan 😉

 5. Avatar February 4, 2015 / 8:55 pm

  Deze tips ga ik onthouden voor wanneer ik weer naar Parijs ga!

 6. Avatar September 25, 2016 / 3:50 pm

  Zitten zeker een paar minder bekende – maar absoluut niet minder leuke – plaatsen bij! Bedankt voor de tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.