Hotspots New York

 photo IMG_0910_zpsq0c4larr.jpg

Daar zijn we weer met een blogje over New York City! Het zal voorlopig even de laatste zijn. Afgelopen vakantie hebben we natuurlijk onze favorieten plekken bezocht, zoals The Butchers Daughter, Mercer Kitchen, Better Being 940, Victoria Secret, Anthropologie, Jack’s Wife Freda, Gotham Westmarket, Chelsea Market, Five Guys en Habana. Maar we zijn ook opzoek gegaan naar nieuwe restaurantjes en plekjes. Onze nieuwe hotspots delen we vandaag met jullie!

Mogador
In Williamsburg zitten zoveel leuke tentjes, maar Mogador behoort nu tot onze favorieten. Het is een combinatie van de Marokkaanse en mediterraanse keuken. Super lekker gegeten! Hier gaan we zeker weer heen als we in New York zijn.

Balaboosta
Balaboosta is een restaurant in Nolita, de buurt om wat te eten. Wat een top tent. Het eten is fantastisch. Balaboosta betekent trouwens in het Joods ‘perfecte huisvrouw’. Wij hadden vooraf pita broodjes met hummus, aubergine en nog meer dips om te delen, heerlijk. Daarbij was de service ook nog eens eens uitstekend. Ga hier zeker heen als je in de buurt bent.

Rintintin
Ook dit restaurant zit in Nolita. De inrichting, het mint groene trekt onze aandacht al. Het heeft ook een klein terrasje, maar wij zochten een plekje binnen op. Het heeft een mediterraanse keuken en een echte aanrader!

 photo IMG_6496_zpsrqk64mao.jpg

EGG Shop
Hip en happening. In New York kan iets van de een op de andere dag hip zijn en niet veel later is de hype weer voorbij. De EGG Shop blijft populair onder de New Yorkers. Zoals de naam al zegt kan je hier alleen ei gerechten eten. Wij namen bijvoorbeeld een broodje met ei, bacon en avocado. De inrichting is in de urban stijl en het is niet heel groot. Voor de deur hebben ze wel een kleine ruimte om te wachten. Het wachten hoort er nu eenmaal bij in NY. Geen zin om te wachten? Misschien is er nog een plekje bij The Butchers Daughter wat hier schuin tegenover zit.

Joe & The Juice
De sapbar die wij afgelopen lente ontdekte in Stockholm. Kan Joe & The Juice naar Nederland komen? Yes please! In New York heeft het een prachtige locatie op Spring Street. We love the juices!

Balthazar
We gaan even terug naar Spring Street, waar ook Joe & the Juice zit en bijvoorbeeld het bekende Lombardi’s. Balthazar is erg bekend en populair en daardoor wel wat duurder. Het is een redelijk groot restaurant, met een mooie Franse keuken.

Jane
Op zoek naar een lunch tijdens het shoppen in Soho, dat kan bij The Mercer Kitchen, maar ook bij Jane. Jane is simpel, casual en gezellig. Bij ons ging het niet helemaal goed met de bestelling, maar dat hebben ze netjes opgelost en het eten was lekker. Een gezellige tent voor de lunch.

Barbalu
In de Seaport zit het Italiaanse restaurant Barbalu. Een uitgebreide kaart met sandwiches, saldes, pasta’s en pizza’s. Wij hebben hier goed gegeten nadat we met de helikopter hadden gevlogen.

 photo 11917993_835051389949468_6869997_n_zpsb9sgtfwa.jpg

NoMo Soho
NoMo Soho is het hotel waar wij verbleven. Het is een design hotel in Soho en erg populair onder de bloggers, fashionista’s etc. Dat zal allemaal wel, maar het is wel echt een mooi hotel op de perfecte locatie. Daarbij is het uitzicht fantastisch!

Tattoo West 4
Wil je een tattoo? Andrea koos ervoor om een tattoo te zetten in New York en daar heeft ze een uitgebreid onderzoek voor gedaan. Uiteindelijk kwam ze Jon Boy tegen en hij heeft ook haar tattoo gezet.

Serafina
In de buurt van Times Square zit Serafina, een super restaurant voor een Italiaanse maaltijd. Andrea heeft hier heerlijk gegeten.

 photo 12144232_886097651467727_2077793435_n_zpsztz96f8h.jpg

The Warehouse Cafe
Dit is een cafe in Jersey City. Een urban koffietentje. In Jersey City is het zoeken naar de leuke plekjes, maar ze zijn er zeker. The Warehouse Cafe is daar 1 van

Dames Coffee
Dames Coffee is een andere leuke koffiebar. Hier kan je ook prima ontbijten met smoothie of een croissant.

Liefs,
Andrea en Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.