Hotspots: Antwerpen

 photo AntwerpenHotspots_zps0ed1d9e4.jpg


Antwerpen is een leuke stad met veel gezellige barretjes, restaurants, winkels en natuurlijk de chocolade. Van twee vriendinnen kreeg ik voor mijn verjaardag een weekendje weg naar Antwerpen. Afgelopen zaterdag was het zover en reden wij naar België voor een meidenweekend, bestaande uit: shoppen, eten, wijntjes en de bios! Zeer geslaagd en gezellig. Wat leuke plekjes op een rij waar wij zijn geweest.

Salad en Co
Salad en Co is een lunchroom in een zijstraat van de Meir (Wiegstraat). Dit is een tentje waar je gezond (of minder gezond) snel kan lunchen. Zij maken sapjes en smoothies, zoals de groene sapjes en er is een ruime keuze uit salade en broodjes. De salades en broodjes zagen er super lekker uit, maar wij gingen voor een ongezonde snack, een gebakje. Deze taartjes waren heerlijk! In de zomer kan je hier genieten van je lunch op het terras of je neemt de gezonde smoothie mee tijdens het verkennen van de stad.

Ladurée
De dichtstbijzijnde Ladurée voor ons is in Antwerpen. Geen retourtje Parijs voor een overheerlijke macaron, maar een ritje naar Antwerpen. Je kan hier niet zitten, maar wel een doosje met macarons meenemen voor thuis of tijdens het shoppen. Ik ging naar de patisserie voor de smaak kokos, maar daar moeten Andrea en ik nog even op wachten, want deze smaak gaan ze pas verkopen vanaf januari 2015. Ladurée vind je in de Schuttershofstraat en dit is ook in het centrum.

Forever21 
De Forever21, wie kent het niet! Ik vind het altijd de moeite waard om deze winkel te bezoeken in Antwerpen. In Londen en New York kon ik de vorige keren goed slagen en tijdens het weekendje Antwerpen heb ik hier leuke kleding gekocht voor weinig geld. Ik ben altijd benieuwd naar de sieraden, maar dat viel dit keer tegen. Het is nog even wachten, maar dan heeft onze hoofdstad ook een Forever21!

Giovanni
Giovanni is een bekend restaurant in Antwerpen waar je voor weinig geld heerlijk kan eten. Het is typisch Italiaans en het interieur is bijzonder, maar het eten is super. In totaal heeft het nu drie restaurants bij elkaar en volgens mij is het er altijd druk. Meerdere keren heb ik hier nu gegeten en ik ga vast nog een keertje terug.

Boekenmarkt de Markies
Bij shoppen, tijdens een weekendje weg, denk ik niet meteen aan een boekenwinkel. De Markies is een boekenwinkel waar je boeken voor een kleine prijs op de kop kan tikken. Ik kocht hier een kookboek van New York, maar ze verkopen van alles, ook mooie modeboeken. Adres: Hoogstraat 62.

Urban Outfitters
Tot slot de Urban Outfitters. Sinds kort heeft Amsterdam ook een Urban Outfitters, maar in Antwerpen is die in het mooie gebouw, de Stadsfeestzaal. Na het winkelen kan je meteen een drankje doen in de champagne bar.

Wat zijn jullie hotspots van Antwerpen?

Liefs,
Marlissa

Share:

5 Comments

 1. Avatar January 17, 2014 / 12:19 pm

  Dames, jullie houden van eten en gezelligheid. Reserveer volgende keer een tafel bij Het Gebaar. Alles is overheerlijk!

  • Marlissa
   Marlissa
   Author
   January 18, 2014 / 9:49 pm

   Ja, wij houden zeker van eten en gezelligheid haha! Het Gebaar ga ik onthouden. Heb al even gekeken op hun site en het ziet er inderdaad goed uit. Thanks!

 2. Avatar January 17, 2014 / 3:58 pm

  Ik kende alleen Salad en Co nog niet, maar daar moet ik precies dringend eens iets gaan eten! Leuk artikel (;

 3. Avatar January 18, 2014 / 11:19 am

  Nice! Ik kan niet wachten tot ik weer een keer in Antwerpen ben!

 4. Andrea
  Andrea
  January 18, 2014 / 3:20 pm

  Ik ben erg benieuwd naar Salad en Co!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.