Holiday: Zanzibar

 photo zanzibar_zpsyotoj3qd.jpg

Eindelijk! Mijn zomervakantie is eindelijk daar. Ik ben niet gebonden aan de schoolvakanties en dus ga ik liever daarna pas op vakantie. Ik heb dus al weken lang collega’s op vakantie zien gaan en weer terug zien komen en nu is het eindelijk mijn beurt. Ik heb er zoveel zin in! Twee weken zon, zee en relaxen.

Dit jaar ga ik naar Zanzibar! Een plek waar ik nog niet eerder ben geweest, maar waar ik wel heel benieuwd naar ben. Waarom Zanzibar? Eigenlijk wilde ik weer naar Azië. Ik wilde echt een relaxvakantie en niet teveel rondreizen/ondernemen. Ik dacht daarom aan Bali. Altijd een fijne bestemming, maar mijn vriend is daar nog niet eerder geweest en daarom leek het me toch niet zo leuk. Ik zou dan een beetje de reisleider zijn en hem naar alle leuke plekjes brengen, terwijl het juist zo leuk is om samen nieuwe plekken te ontdekken. Ik keek daarom naar Thailand. Een plek die bij ons allebei hoog op het lijstje staat. Helaas is het daar op dit moment regenseizoen en dus ging ook door deze bestemming een streep. Hmmmm, wat nu? Mijn vriend wilde graag nog eens naar Afrika en dus ging ik daar eens naar kijken. Al snel kwam ik op Zanzibar terecht: een paradijselijk eiland dat hoort bij Tanzania. Na wat onderzoek was dit de perfecte spot: mooi weer, een prachtige natuur, geschiedenis, ruimte voor watersport en heel veel tijd om uit te rusten. Binnen no time was de vakantie geboekt.

We verblijven twee weken in hetzelfde hotel. Een luxe kleinschalig all inclusive resort. Vanuit hier kunnen we dingen ondernemen. Zo willen we graag de hoofdstad Stone Town bezoeken waar nog veel terug te zien is van de slavernij en willen we ook wat natuur zien, zoals een jungle tocht. Ook schijn je hier goed te kunnen duiken. Iets waarvan ik zelf nog niet weet of ik dat deze keer durf, maar snorkelen wil ik wel. Op de bucketlist staat ook een heel bijzonder restaurant: The Rock. Dit is een restaurant op een rots in de zee. Het ligt aan de hoogte van het water hoe je hier komt, met een bootje of lopend. De reviews over dit seafood restaurant zijn wisselend, maar de locatie is natuurlijk onvergetelijk. De meeste tijd zullen we in ons hotel doorbrengen. We hebben een kamer met jacuzzi en ik heb lekkere goodies ingeslagen bij Lush. Verder staat mijn ereader vol met boeken en staan een paar seizoenen van Grey’s Anatomy op mijn laptop. Heerlijk twee weekjes niets moeten, genieten van de zon en de mooie omgeving en relaxen.

Liefs,
Andrea

Share:

1 Comment

  1. Avatar September 6, 2015 / 10:39 am

    Wat een heerlijke vakantiebestemming lijkt me dat! Geniet van je welverdiende vakantie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.