Het oude centrum van Valencia (+tips)

IMG_3080_zpspc62qt4i

Verdwalen door de straatjes en over de pleintjes. De prachtige grote pleinen De La Reina en Ayuntamiento zijn niet te missen, maar juiste de kleine en verstopte pleintjes zijn gezellig. In het weekend zaten wij bijvoorbeeld op een heerlijke pleintje, met tapas, muziek en mensen die aan het dansen waren. Wat wil je nog meer? Het stadscentrum van Valencia is prachtig. Het is heerlijk vertoeven in het oude centrum. Daarbij vind je hier ook de grote winkelstraat Colon en Passeig de Russafa, de market Mercado, kathedralen en de klokkentoren El Miguelete om te beklimmen. Het voordeel van dit centrum? Alles is goed te belopen!

Onze tips voor het centrum:

IMG_2757_zpsdacyygrm
1. Tinto Gino Ultramarino
Deze restauranttip voor tapas kreeg ik op Instagram, Bedankt Marjolijn! Wat bleek? Dit restaurantje zat 100 meter van ons appartementje af. Perfect voor de eerste avond toen we toch wat laat in Valencia aankwamen. Eerlijk is eerlijk, ik klaag altijd over de Spaanse keuken ‘alles smaakt naar vet en hetzelfde’. Mijn mening is bijgesteld na deze vakantie, want wij hebben heerlijke tapas gegeten en onder andere bij dit leuke restaurantje.

IMG_2771_zps4icb6vyu
2. Federal Cafe
Uh tjah, hier serveren ze gewoon een heerlijk en super goed ontbijt: eitjes met gemberthee en een golden milk. Een van onze favorieten ontbijtjes! En de roze muur achter de bar is toch geweldig?! Federal cafe kan je even wat anders ontbijten dan toast met tomato.

IMG_2783_zpshsldx36z
3. Rawffee
De ideale plek voor een smoothie/juice stop tijdens het shoppen. Een hip en modern tentje, zomaar in het oude stadscentrum.

4. Pappardella
Even vloeken in Spanje met de Italiaanse keuken? Ja dat mag best als je even geen zin hebt in tapas. Een pastaatje kan je erg goed eten bij Pappardella. En vergeet niet een cornetto te bestellen als voorgerechtje, erg lekker en wij waren vooral nieuwsgierig naar een cornette met kip. De service is hier wat minder, maar dat hebben wij bij veel restaurants ontdekt… Een beetje de Spaanse cultuur.

IMG_2854_zpsydtssdnj

IMG_2857_zps3u4s2bzx
5. Brunch Corner
Ontbijten op in een pleintje en in de Spaanse zon? Dat kan bij de schattige Brunch Corner. De mintgroene muur doet het hem. Maar daarbij zit je hier ook gewoon heerlijk te genieten van een goed ontbijt en goede service. Aanrader!

6. Bar & kitchen
Bar & Kitchen is de favoriet van Andrea! Tapas eten op een vrolijk pleintje onder de kleurrijke lampjes. Het is een en al gezelligheid, echt een feestje. En daarbij, de tapas is ook goed hoor!

IMG_3083_zpsh03k803j
7. La Bernarda
Dit is misschien wel mijn favoriet, een tapasrestaurantje dat naast Bar & Kitchen zit. Op hetzelfde pleintje en het hoort volgens mij ook bij elkaar. Hier hebben we heerlijk geluncht! Het eten vond ik echt goed en met name de gegrilde groente en de aardbeitjes als dessert. Yummie. Helemaal top.

IMG_2956_zpsvyevpk7q

IMG_2958_zpsxzo9c1iq
8. Trencat
Trencat zit om de hoek van Mercado Central en hier kan je goed terecht voor een ontbijtje. Het schattige en Spaanse interieur trekken de aandacht. De mensen spreken geen woord Engels, maar toch kan je wat lekkers bestellen, zoals een broodje met ei, yoghurt, een croissant, caprese of iets zoets.

9. Bench
De plek voor een sterke bak koffie en dan ook echt sterk!

10. Ness
Ness ziet er niet uit als het gezelligste restaurant, maar staat bekend om het goede eten. Van de zomer zit je hier denk ik fantastisch lekker op het terras aan het pleintje, maar daar was het nu nog te koud voor. Na een lange dag wandelen wilden wij in de buurt van ons appartement eten en besloten naar Ness te gaan. We werden super vriendelijk ontvangen, aten onze eerste kroketjes (die waren goed!!) en aten paella. Super lekker, echt waar!

IMG_3097_zpsqo66vtuq
11. Petit Bistro Terrace
Als je in Valencia bent mag je de Sangria op dit dakterras eigenlijk niet missen. Wat kan je hier heerlijk zitten. Vanaf 16.00 uur ben je welkom voor een drankje met een bite. Van 13.00 – 16.00 uur kan je hier lunchen. One of my favorites spots!

IMG_2849_zps51czttof
12. Valencia Boutique Ayuntamiento II
Tot slot verbleven wij in een appartement in het oude centrum. Het belangrijkste? De locatie was perfect! Het appartement was verder erg leuk, opgeruimd, schoon, ruim en het had een dakterras! Heb je een late vlucht terug naar huis? De koffers kan je iets verderop achterlaten bij hun fietsenverhuurbedrijfje, zodat je de hele dag nog kan genieten van de stad.

Liefs,
Marlissa

1 Comment

  1. Avatar May 15, 2017 / 4:47 pm

    Oh heerlijke foto’s allemaal, Valencia zou ik wel heel graag nog eens heen willen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.