Favorite Fives: Steden

 photo steden_zpsbe54650b.jpg

In onze Favorite Fives delen wij onze favorieten. Vandaag zijn dat onze meest gewaardeerde steden, wereldwijd. Een top 5? Vreselijk lastig om de vijf leukste steden te kiezen, want er zijn zoveel leuke steden. Allebei zijn we uiteindelijk tot een beslissing gekomen en we hebben de leukste op een rijtje gezet. Het zijn twee verschillende top vijfs geworden.

Top 5 van Andrea

1. New York
Het kan niet anders dan dat New York op nr. 1 staat. Voor mij voelt New York als thuiskomen. Zo’n 1,5 jaar geleden woonde ik zelfs een tijdje in New York. Ik zeg altijd: I lost my heart in New York City. Het is best vreemd. Kan je verliefd zijn op een stad? Ik heb in ieder geval de symptomen. Eens in de zoveel tijd is de drang om terug te gaan zo groot dat ik een ticket moet boeken. Ik ben de afgelopen jaren dan ook ontelbaar vaak geweest. Helaas worden de prijzen voor tickets en hotels steeds duurder, waardoor even snel op en neer er niet meer in zit. Ik hoop dit jaar of uiterlijk volgend jaar weer terug te gaan. Ik mis mijn stad, de energie, de gezelligheid, het brunchen, Central Park, lunchen bij Pastis en … ach, you get the point.

2. Parijs
Parijs is gelukkig iets dichter bij huis en daar kom ik dan ook regelmatig. Ik vind Parijs een heerlijke stad voor een weekend weg. Vooral Montmartre is mijn favoriete wijkje. In de zomer tot ‘s avonds laat op het terras zitten en in de winter heerlijk ingepakt met een warme chocolademelk. Ik hou van het Franse leven, het lekkere eten en de wijntjes. In april ga ik met collega’s weer een weekendje. Ik kan niet wachten!

3. Rotterdam
Sinds juni 2013 woon ik in Rotterdam. Ik ben geboren en getogen onder de rook van Rotterdam en ruim 10 jaar geleden verhuisde ik met mijn familie naar het midden van het land. Vreselijk vond ik het. Ik wist altijd dat ik terug zou gaan. In de tussentijd studeerde ik in Amsterdam en twijfelde ik nog even om me daar te vestigen, maar ik ben en blijf een Rotterdammer. Elke dag geniet ik van mijn stad. Rotterdam heeft zoveel moois te bieden en het is misschien cliché, maar voor mij is het toch een beetje Manhattan aan de Maas. Met een beetje fantasie waan ik me in New York.

4. Las Vegas
Ik ben GEK op Las Vegas. Inmiddels ben ik twee keer in Las Vegas geweest en ik zou zo weer gaan. Las Vegas is zo’n typische ‘you love it or you hate it’ stad. I definitely LOVE it! In Las Vegas is niets te gek en er is onwijs veel te doen. Het is natuurlijk wel een beetje een party stad, maar voor rust ben je zo de stad uit en kun je een trip maken naar de Grand Canyon. Las Vegas is zo’n plek die iedereen eigenlijk eens gezien moet hebben. Niets is er te gek.

5. Kuala Lumpur
Ik ben gek op Azië en daarom moest er zeker een Aziatische stad in mijn lijstje staan. Ik koos voor Kuala Lumpur. Een stad die ik twee keer heb bezocht. Kuala Lumpur is moeilijk te omschrijven. Het is een mix van oud en nieuw, verschillende culturen, drukte en rust. Juist de tegenstellingen in deze stad vind ik zo leuk. De ene avond eet je op een plastic stoeltje bij een kraampje in Chinatown en de andere avond eet je super de luxe op het dakterras van een restaurant zo’n 20 verdiepingen boven de grond. Zeker de moeite om eens te bezoeken!

Top 5 van Marlissa

1. New York
New York, New York! Ik vind het een geweldige stad en ben net als Andrea een beetje verliefd geworden op deze city tijdens de keren dat ik in de Big Apple ben geweest. Vorige jaar heb ik New York op een hele andere manier gezien en ik vond het geweldig. Brooklyn is geweldig, de vele leuke koffietentjes, Central Park, de drukte, alle vriendelijke mensen, Magnolia Bakery en nog zo veel meer! Binnenkort komt er nog een nieuwtje online over New York!

2. Londen
Ik had altijd een grote mond over Londen en vertelde zonder enige ervaring dat Londen mij echt totaal niet leuk leek. Vorig jaar ging ik samen met een vriendin voor het eerst naar deze stad en een paar maanden later verbleef ik alweer een week in deze geweldige metropool. Ik neem mijn woorden terug, want ook Londen heeft een speciaal plekje gekregen. De sfeer is verbijsterend en er is hier zoveel te doen. Een stad met karakter!

3. Rome
Het authentieke Rome, ik was de Italiaanse stad bijna vergeten om in mijn top 5 op te nemen. Een stad die ik vaker vergeet, maar waar ik wel al een stuk of vijf keer ben geweest. Dat is niet zomaar, want Rome is een mooie stad. Ik ben sowieso gek op Italië, het behoort zeker tot mijn favoriete landen, want naast Rome heeft het nog meer leuke stadjes, zoals Puglia, Sienna en Napels. Rome is gewoon een heerlijke stad, met prachtige gebouwen, lekker eten en gezelligheid.

4. Singapore
Singapore is een stad met verschillende gezichten. Je hebt het oude stadsgedeelte met de vele restaurantjes langs het water, het moderne stuk met de hoge gebouwen, Little India waar iedereen op straat leeft, het schone en mooie Arabische gedeelte en natuurlijk een Chinatown. Alle karakters zijn duidelijk zichtbaar en dat maakt Singapore zo bijzonder. Ik vergeet nooit meer de heerlijke lunch met het fantastische uitzicht over Singapore op het dak van Marina Bay Sands Hotel. De volgende keer verblijf ik in dit hotel, zodat ik een duik kan nemen in het bijzondere zwembad.

5. Hong Kong
Tot slot heb ik Hong Kong in mijn lijstje staan. Hong Kong en China hebben mijn hart gestolen. Meerdere steden van China vond ik geweldig, zoals Chengdu met de panda’s en theetuinen of Beijing. Hong Kong is natuurlijk een echte wereldstad en hier ben ik nu twee keer geweest. Deze stad heeft echt alles te bieden en als je wil shoppen zit je helemaal goed.

Staat jouw favoriete stad in onze top 5? Of heb je een andere geweldige stad waar wij zeker naar toe moeten?

Liefs,
Andrea en Marlissa

Share:

8 Comments

 1. Avatar January 19, 2014 / 9:03 am

  Mijn favoriete stad staat er zeker in: New York. Ik ben er twee jaar geleden geweest, en ik mag in april weer terug. Ik kan niet wachten!

  • Andrea
   Andrea
   January 19, 2014 / 2:31 pm

   Heeeeeerlijk vooruitzicht!

 2. Avatar January 19, 2014 / 10:45 am

  Wat een toffe steden hebben jullie bezocht zeg! Kuala Lumpur, Singapore en Hongkong lijken me geweldig!

 3. Avatar January 19, 2014 / 2:20 pm

  Haha, ik wist gewoon dat New York op één zou komen 😉

  • Andrea
   Andrea
   January 19, 2014 / 2:31 pm

   Hahaha, voorspelbaar he!

 4. Avatar January 19, 2014 / 10:30 pm

  Leuk om te lezen dat jullie nummer 1 hetzelfde is! Ik kan niet wachten tot ik deze zomer weer naar NYC ga!

 5. Avatar January 20, 2014 / 2:40 pm

  Wauw, mooi lijstje dames!
  En toevallig dat NY op 1 staat, wat natuurlijk niet gek is haha. Dat staatie bij mij ook!

  1. New York
  2. London
  3. Barcelona
  4. Parijs
  5. Antwerpen

  🙂

  • Marlissa
   Marlissa
   Author
   January 21, 2014 / 8:06 pm

   Mooie lijst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.