Een shopweekend in Maastricht (+tips)


November is de maand van de weekendjes weg, want na Brugge stond Maastricht op de planning. Dit keer samen met mijn moeder! Wat is Maastricht toch leuk he?! Het was nu helemaal feest, want we waren even vergeten dat 11/11 in Maastricht niet zomaar een dag is. Het was de start van de carnaval. Als buitenstaander is carnaval voor mij in februari. Ik was een beetje bang dat heel de stad carnaval zou zijn, maar dat was gelukkig niet het geval. Het Vrijthof hebben we vermeden waar toch de meeste feestgangers waren. De muziek in de winkelstraten, het gefeest in de kroegjes en de bijzondere kostuums waren eigenlijk best gezellig en in de winkels was het extreem rustig.

Ideaal die rustige winkels, want we hadden een shopweekend. Na het inchecken bij ons super leuke hotel The Dutch in Wyck, gingen we brunchen bij Van Wijck. Dit was meteen een warm welkom in de stad. Wyck is ook echt een leuke wijk. Dit is vanaf het station tot aan het bruggetje om de Maas over te steken. Het is niet heel groot, maar hier zitten wel wat leuke winkels en restaurantjes. Wij liepen bijvoorbeeld door de Rechtstraat waar de meeste winkels zitten, zoals Nina’s Boutique. Via de Hoge Brug liepen we naar de andere kant van het water waar we de hele middag geshopt hebben en een taartje aten bij Piece of Cake.

Ik denk dat we rond 20.00 uur uitgeshopt en terug in het hotel waren. Een heel geslaagd dagje zo! Naast de fijne aankopen bij Lifestyle, Supertrash, Manfield en Monfrance was het ook erg gezellig. We sloten de avond af met een heerlijk diner bij Bistro ‘t Wycker Cabinet. De volgende ochtend rende ik nog door de straten van Wyck, ontbeten we bij jawel Van Wijck (again) en rond 12.00 uur vertrokken we naar Roermond om daar nog even verder te shoppen. Ik was nog nooit in de outlet geweest, maar het heeft mij echt positief verrast. Het is groot en de winkels verkopen echt niet alleen maar oude meuk. Bij Nike slaag ik altijd en ook dit keer natuurlijk, bij Asics haalde ik mijn favoriete hardloopschoenen en bij La Creuset een tajine.

Een heel geslaagd (shop)weekend met mijn moeder! Mijn tips voor Maastricht nog even op een rijtje:

SLEEP.

Slapen bij het hippe hotel The Dutch in Wyck. In dit hotel werken vooral jongeren mensen, ze lopen in vlotte kleding rond inclusief All Stars, ik hou ervan. Het personeel is echt top! Maar de inrichting is zo stylish en je komt aan niets tekort. Je kan water, thee, koffie en fruit de hele dag pakken, ontbijtje kan je aanvragen op het gewenste tijdstip en wordt dan ’s ochtends aan je deur gehangen, de dierlijke binnentuin is heerlijk voor als het niet regent en je hebt de speelse ‘hangout’.

EAT.

Bij Piece of Cake eet je lekkere taartjes of andere zoetigheid bij een goed kop koffie of thee. Voor de liefhebbers hebben ze hier ook vegan taartjes!Van Wijck is mijn favoriete plek voor ontbijt en lunch. We zijn er tenslotte 2x geweest in 1,5 dag.

Bij ‘t Wycker Cabinet kan je heel de dag terecht van ontbijt tot borrel. Wij genoten hier van een hele fijne avond met goed eten. Als voorgerecht had ik de vegetarische carpaccio van tomaat en mijn moeder een garnalensoep. Als hoofdgerecht namen we allebei een burger. Ik ook weer de vegetarische variant. Erg lekker allemaal!

Cafe Zondag en Livin Room zijn leuk voor een break tijdens het shoppen.

DO.

Hardlopen langs de Maas. In een nieuwe stad is het soms wat lastig om een goed hardlooprondje te vinden. Ik ging voor een korte interval en dat was heerlijk langs de Maas.

Shoppen, want dat kan je erg goed in Maastricht! De Rechtstraat in Wyck, bij de sjieke winkels in het Stokstraatkwartier en de Binnenstad met o.a. Hudson Bay, De Bijenkorf, Fessen en andere ketens.

Een bezoekje aan Maastricht kan je goed combineren met de outlet in Roermond. Nog meer shoppen!

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.