Hotspots Groningen

 photo Schermafbeelding 2015-06-09 om 21.54.09_zps53knpyye.png

Groningen heeft mij verrast! Een veel leukere stad dan verwacht met heel veel leuke plekjes. Vorige maand was ik hier voor het eerst en het weekendje Groningen heeft veel leuke hotspots opgeleverd. We hebben toen nog genoeg andere leuke plekjes gezien, waar ik de volgende keer langs wil (zoals Toet, de Pastakantine en Wadapartja). Mijn tips voor nu:

Het Concerthuis eetbar
Het Concerthuis is een ontmoetingsplek voor iedereen. Het staat bekend om de brakke brunch en de fijne muziekavondjes op vrijdagavond. Die heb ik gemist, maar ik heb hier wel heerlijk ontbeten op het terras. Binnen ziet het er ook fantastisch uit, maar met lekker weer zit ik graag op het terras. Vegan, gluten, biologisch, houten plankjes en een mix and match servies, ze hebben het allemaal. Te veel lekkers op deze fijne en gezonde kaart.

Four Rose’s
Midden in het centrum zit dit gezellige Mexicaanse restaurant. De inrichting is typisch Mexicaans, maar het is in een modern jasje gestoken. De kleurrijkheid is gebleven en wat een gezellige service. Uiteindelijk gaat het natuurlijk ook om het eten, maar dat was heerlijk. Ik vind Mexicaans eten erg lekker en kom met regelmaat bij Popocatapetl, maar ik moet zeggen dat ik het bij Four Rose’s misschien wel lekkerder vond. Een aanrader voor een gezellig avondje. Voor de liefhebbers hebben ze beneden ook nog een cocktailbar.

Wereldburgers
Natuurlijk heeft Groningen een burgertent. Zoals vele burgertenten heeft ook deze burgertent een moderne, industriële uitstraling en heb je keuze uit vele combinaties. Als vegetariër heb je bij Wereldburger ook keuze uit verschillende burgers, zoals de portobello! Je kan hier terecht voor een prima biologische burger in een gezellige tent. Oja, bestel wel de homemade wedges bij de burger;)

News Cafe
Het News Cafe is niet te missen in Groningen en een bekende plek onder de Groningers. Met lekker weer heeft het News Café een groot terras en wij hebben daar lekker met ons ontbijt genoten van het zonnetje. Een fijne plek in het centrum van de stad voor een drankje, ontbijtje of wat je maar wil.

Boven Jan
Neem de trap naar boven en je begrijpt waarom Boven Jan in dit lijstje thuis hoort. De gemoedelijke en knusse sfeer vind ik al heel fijn, maar het sfeerrijke grote terras is een plek waar je tot laat in de zomeravonden kan zitten. Een opvallend en gezellig restaurant!

Toscana
Tot slot Toscana. Mij is verteld dat Toscana het beste ijs heeft van de stad dus dat zijn we gaan testen. En inderdaad, het ijs is erg lekker. Ik had standaard de smaken kokos en stracciatella. De ijssalon heeft twee locaties.

3 juli heb ik weer een dagje Groningen gepland staan met een vriendin. Als jij nog tips hebt, heel graag.

Liefs,
Marlissa

Share:

4 Comments

 1. Avatar June 10, 2015 / 8:38 am

  Jaaa Groningen is leuk hoor mijn tips: eetcafe schuitendiep, Feliz fine foods en prinsenhof!

  • Marlissa
   Marlissa
   Author
   June 12, 2015 / 10:08 am

   Dank je wel voor de tips!

 2. Avatar June 10, 2015 / 9:54 am

  Dit artikel komt als geroepen! Mijn vriend en ik willen deze zomer sowieso een weekendje Groningen doen. Klinkt iig goed!

  • Marlissa
   Marlissa
   Author
   June 12, 2015 / 10:08 am

   Leuk! Veel plezier alvast:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.