Een dagje Amsterdam

 photo IMG_4411_zpsitys3gtj.jpg

Gisteren was mijn vrije dag. Elke maandag heb ik nog een extra dagje weekend. Meestal gebruik ik die dag om thuis alles een beetje aan kant te maken, wat boodschapjes te doen en verder lekker chill thuis te zijn, maar die extra vrije dag is natuurlijk ook de perfecte dag voor een uitstapje. Afgelopen week plande ik samen met Aisha een dagje Amsterdam in. Ik ging haar opzoeken en besloot een dagje te ploggen. Uiteindelijk is het meer een fooddiary geworden, maar ik hoop dat jullie dat alsnog leuk vinden om te zien.

De wekker heb ik gezet om half 9, maar zoals altijd ben ik al veel vroeger wakker. Ik blijf nog even liggen en check mijn mail, Instagram, Facebook, Snapchat, Zwangerschap appjes, Timehop en sinds afgelopen week ook Instagram stories. Maandag is ook weegdag. Sinds dat ik zwanger ben sta ik elke week even op de weegschaal. Aankomen hoort erbij en ik maak me er ook niet zo druk om, maar ik vind het wel fijn om het in de gaten te houden. Ik heb vrijwel geen last van cravings dus dat maakt het makkelijk, maar zwanger zijn moet ook geen excuus worden om een extra stukje Milka (of cake, of taart, of wat dan ook) te nemen. De schade tot nu toe? 4 kilo bij 29 weken. Best prima dacht ik zo. Daarna is het tijd voor het ontbijt. Met extra veel aardbeitjes. My fav!

 photo IMG_4414_zpsjaktpmpi.jpg

Tijdens het ontbijt kijk ik een Youtube filmpje. Op maandag is dat standaard de vlog van Jamie Li. Volgens jullie haar al? Zo niet, check het! Ze is grappig, fashionable, knap en een hippe lieve moeder. Leuk om te volgen.

 photo IMG_4417_zps50tuccec.jpg

Daarna rommel ik nog een beetje in huis. Zondag kocht ik een mandje voor in de box om wat losse speelgoedjes in op te bergen. Geen idee of dat straks praktisch is of alles er toch altijd naast ligt, maar voor nu vind ik het wel handig. Afgelopen week haalden we ook een boxkleed en boxmatras. Ook de maxi-cosi staat al klaar. Het wordt hier steeds meer babyproof.

 photo IMG_4418_zpsegxvjtec.jpg

Inmiddels was het natuurlijk alweer een stuk later dan dat ik dacht. Snel douchen, aankleden en klaar maken. Ik trok een makkelijke outfit aan en maakte snel een mirror selfie. Don’t mind de kleding op de achtergrond. Ik moet nog even was vouwen. Je ziet ook nog een deel van een oranje doos … het kraampakket. Die kwam afgelopen week binnen en heb ik snel in een hoekje gezet.

 photo IMG_4427_zps64hflk7s.jpg

Na de mirror selfie ga ik richting Amsterdam. Bij Aisha thuis spreken we af en vanaf daar pakken we de tram naar de negen straatjes. Het plan is om te lunchen bij Pluk, maar daar is het erg druk dus schuiven we een paar deuren verder aan bij Ree7.

 photo IMG_4428_zpsmq2lqpqs.jpg

Een goede keuze want er staat zoveel lekkers op de kaart. We kunnen niet kiezen dus delen een pompoensoepje en een Club Sandwich. Zo lekker. Verder kletsen we vooral heel veel, voordat we het weten zijn we uren verder.

 photo IMG_4431_zpsgirye5ws.jpg

Na de lunch kijken we een beetje rond bij de winkeltjes in de negen straatjes. We gaan weer even bij Pluk naar binnen want daar verkopen ze ook veel leuke musthaves zoals telefoonhoesjes, notitieboekjes maar ook spullen voor in de keuken. Leuk om even rond te kijken. En hoe lekker ziet al dit groenten en fruit eruit?

 photo IMG_4432_zpsqlyisaby.jpg

Een fotootje van één van de negen straatjes. Zo gezellig!

 photo IMG_4433_zpsfw85uqpm.jpg

En natuurlijk kan een foto van een gracht niet ontbreken bij een dagje Amsterdam.

 photo IMG_4436_zpsuaj17t6f.jpg

Ik koop twee kinderspeelgoedjes bij Archive. Een super leuke winkel voor mommy’s en mommy’s to be. Ik koop houten blokken met cijfers en een truck met blokken erin.

 photo IMG_4437_zps6recb9yf.jpg

Vanaf de negen straatjes lopen we richting het Leidseplein. We zijn er sneller dan gedacht dus maken we nog even een tussenstop bij Boca’s voor een kop thee. En nog meer gekletst.

 photo IMG_4442_zpsi9zhogt9.jpg

En daarna is het tijd voor de volgende foodstop. We gaan een hapje eten bij Palladium. Vroeger kwamen we hier heel veel en het is al een hele tijd geleden dat we hier samen gegeten hadden. We bestelden ook onze favorieten gerechten: voor mij de Palladium salade met frietjes en voor Aisha de burger met frietjes. So good! Uiteraard eindigde we met een koffietje.

Rond een uur of 9 pakken we de tram richting de auto en Aisha haar huis. Daarna zit ik nog een uurtje in de auto richting Rotterdam. Tegen een uurtje of 11 ben ik weer thuis. Een lange dag, maar het was super gezellig! Wij kunnen echt uren kletsen en eten. Of praten over eten. Je kan mij echt niet gelukkiger maken.

 photo IMG_4443_zpshoxhrlz7.jpg

Thuis show ik nog even de cadeautjes aan mijn vriend. Ik kreeg deze mooie hydrofiele doeken en natuurlijk de cadeautjes die ik zelf kocht. Ik zet nog even een kop thee en maak deze plog. Ik moet er weer even aan wennen dat ik alles op foto moet vastleggen. Sorry! Hoop dat jullie in ieder geval hebben genoten van de foodfoto’s. Alle plekjes (Ree7, Boca’s en Palladium) zijn aanraders!

Ik duik snel mijn bed in!

Liefs,
Andrea

1 Comment

  1. August 9, 2016 / 1:42 pm

    Grappig om zo een samenvatting van onze dag te zien. Eten, eten eten en heeeel veel kletsen! Heerlijk dagje! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.