Kunst, Wetenschap en strand in Valencia (+tips)

IMG_2940_zpsj1jxdg48


In het stadscentrum van Valencia en de aangrenzende wijk Ruzafa hebben wij veel tijd doorgebracht en deze tips staan al online. Maar Valencia heeft nog meer. Valencia heeft een fantastisch en prachtig lang park, het bekende moderne gedeelte, het strand en de vissersbuurt.

IMG_2954_zpsjugphet1
1. El Pla Del Remei
Dit is een buurtje met veel winkels en ook veel boetiekjes, zoals Nice Things, Christina en Ulanka.

IMG_2927_zpsdut2gacq
2. Turia park
Via de leuke shopbuurt El Pla Del Remei wandel je zo naar het park Turia. Alhoewel, het park is 9 km lang, dus genoeg mogelijkheden om het park in te komen. Dit is een heerlijk park om door te wandelen, in te sporten, te picknicken of breng een bezoekje aan de grote speeltuin.

IMG_3110_zpsmftrzczk
IMG_2949_zpsp4qxalue
3. Stad van kunst en Wetenschap
Via het park wandel je zo naar de moderne bezienswaardigheden, zoals Ciudad de las Artes y Ciencias. Hier heb je ook het Oceanium, wat best een leuk park is om te bezoeken. Dit keer zijn we niet naar het Oceanium geweest, maar 5 jaar geleden ben ik hier wel naar toe geweest. Toen ben ik ook naar de mooie dierentuin geweest. Allebei erg mooi aangelegd en vooral leuk om met kinderen te bezoeken.

4. Winkelcentrum Aqua
Vlakbij de Stad van kunst en wetenschap heb je nog een klein winkelcentrum Aqua. Hier vind je winkels, zoals Pull & Bear, Stradivarius, Bershka, Oysho en Parfois.

DSC_0250_zpsrs3ye1iq
5. Het strand
Vanaf de stad van Kunst en Wetenschap kan je goed naar het strand lopen. De boulevard vind ik allemaal niet zo spannend en hier zitten niet de beste restaurants. Populair is wel Marina Beach Club. En als je een flinke strandwandeling maakt kom je La Mas Bonita tegen! De strandtent van Valencia. Met de fiets ben je er zo, want ook de fietstour doen veel mensen. Dit kan prima door het park, richting de strand en weer terug naar het centrum.

IMG_2986_zpsecxfuh51
6. Visserswijk Cabanyal
In deze oude vissersbuurt zie je nog de oude en kleurrijke vissershuisjes. Deze wijk is niet te vergelijken met bijvoorbeeld het centrum van Valencia. Dit is niet de rijkste wijk en dat zie je terug, maar de kleurrijke huisjes zijn wel fotowaardig. Struin niet te veel door deze wijk, hier is tevens ook niet veel te zien. Vanaf hier is het een behoorlijk stuk wandelen naar het oude centrum. Wij deden een poging, maar hebben halverwege toch een taxi gepakt. Je loopt niet door de leukste stukken en het is echt wel een aantal kilometers. Op de fiets is het goed te doen. Dan zou je nog een stop kunnen maken bij Bastard Coffee & Kitchen.

Liefs,
Marlissa

2 Comments

 1. Avatar May 23, 2017 / 4:05 pm

  Ik wil ook echt nog eens een keer naar Valencia! Het klinkt echt heerlijk voor een lang weekend.

  • Marlissa
   Marlissa
   Author
   June 3, 2017 / 8:26 am

   Voor een lang weekend is het een heerlijke bestemming. De combinatie met het strand is ook zo fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.