Cinque Terre wat ben je mooi


Oh Cinque Terre, wat ben je betoverend mooi. Zo fotogeniek, kleurrijk en fantastisch. En dat vlakbij in Italië, op 1.5 uur van Pisa. De vijf dorpjes hebben mijn hart gestolen afgelopen zomer. Deze dorpjes; Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomagiorre zijn inmiddels wereldberoemd en in elke reisgids te zien. Google maar eens op de dorpjes en er is eigenlijk te veel over te lezen. Toch kan ik het niet laten om een poging te doen om te omschrijven hoe adembenemend dit stukje Italië is. Ik ben gek op dit land en het is en blijft één van mijn favoriete vakantiebestemmingen. Ondanks de populariteit van dit gebied, is het nog steeds authentiek Italiaans. Ja, zoals ik al zei, Cinque Terre heeft mijn hart gestolen. Het is zo mooi en fijn!

Vernazza

Alle vijf de dorpen liggen op een rots, zijn prachtig, kleurrijk, maar toch verschillend. Vernazza is mijn favoriet en vele vinden dit ook de mooiste van de vijf. Verdwalen door de kleine straatjes, op en af van de smalle trappen, dwalen langs de roze en gele muurtjes, relaxen op een rots in de haven, liggen op het mini-strandje, genieten van het uitzicht vanaf de oude toren…. En zo kan ik nog even doorgaan. Ondanks dat het een klein dorp is kijk ik mijn ogen uit. Mijn hotelkamer is het hoogste puntje van Vernazza, dat geeft een uitzicht waar ik stil van word.

Door de populariteit komen er ook veel mensen op af. Maar het is vooral een gezellige menigte en echt niet vreselijk, zoals veel geschreven wordt. In de namiddag wordt het vooral wat drukker, maar in de ochtend kan je met de locals een krantje lezen, croissantje eten en een sterke zwarte koffie drinken. Italië, zoals ik Italië ken!

Corniglia

Corniglia is het enige dorp dat niet direct aan het water ligt. Klein, maar fijn! Als je met de trein komt, is het een hele hoge trap omhoog. Ik loop vanaf Vernazza in 1,5 uur naar Corniglia over een natuurlijk wandelpad. Genieten!

Manarola

De foto’s in de reisgidsen zijn vooral van het dorp Manarola, want dit dorp is zo fotogeniek. Ik word alleen al vrolijk van de vlaggetjes van huis naar huis. En ook hier vind je weer de smalle straatjes, kleurrijke huisjes en beeldschone uitzichten. Maar tijdens mijn fantastische lunch (met uitzicht, zoals de foto) zie ik vooral mensen van de rotsen in de heldere zee springen.

Riomagiorre

De haven is de centrale plek in Riomagiorre, en tevens ook het drukste dorp. Na een wandeling heb ik het hier ook wel snel gezien, omdat het vooral veel restaurantjes zijn. Maar zeker weer een plek waar je veel foto’s kan maken, zoals met het beroemd rode ‘huis’ in de haven.

Monterossa

De vijfde is Monterosso en dat is de grootste stad en een echte badplaats met het heerlijke strand. Aan het einde van de dag neem ik een strandbedje in beslag en geniet ik van het strand. Maar daarnaast heeft en het ook veel leuke barretjes, restaurants en winkeltjes. Echt een heel gezellig stadje!

De dorpjes lijken dan wel veel op elkaar en als je wil kan je ze allemaal in 1 dag bezoeken. Ik ben hier voor een lang weekend heen gegaan, maar ik zou graag nog langer op deze plek verblijven. Je kijkt je ogen uit en in de omgeving is nog zoveel meer te ontdekken. Het is vooral dwalen door de kleine straatjes, ijsjes en pasta’s eten, heel veel klimmen, wandelen over de speciale wandelpaden, duizenden foto’s maken van de mooie dorpen, een middag op het strand liggen van Monterosso, wijntjes drinken en kennismaken met de Italianen. Dat is toch genieten? Ik wil terug!

Liefs,
Marlissa

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.