Discovering Brugge (part 1)

 photo IMG_5461_zpszvitvysu.jpg

Afgelopen weekend ging ik voor het eerst naar Brugge! Wat een leuke stad. Ik heb leuke hotspots voor jullie verzameld maar heb ook veel foto’s gemaakt. Vandaag deel ik een groot deel van de foto’s met jullie. De hotspots komen later online. Hopelijk komt via de foto’s goed over hoe mooi Brugge is, want ik ben echt een beetje verliefd geworden op dit leuke stadje. Ik ga zeker vaker die kant op. Het is ook maar twee uurtjes rijden vanaf Rotterdam en mijn nieuwe favorite stad voor shopping, sightseeing & good food.

Vrijdagmiddag, 4 o’ clock, ready to go! Ik heb een dagje thuisgewerkt waardoor ik direct de auto in kan springen. Mijn vriendin haalt me op en we zijn onderweg. Vrijdagmiddag was het redelijk druk en dus zijn we wat langer onderweg.

 photo IMG_5501_zpsl7nrsrxc.jpg

We parkeren de auto op een parking buiten de stad en nemen de bus naar het centrum. Binnen no time zijn we daar. We stappen bij een verkeerde halte uit doordat een man ons verkeerd informeerde. Een beetje apart verhaal, maar we zijn gelukkig niet te ver doorgereden. We lopen naar ons hotel, Hotel Marcel, dat midden in het centrum ligt. Het hotel is mooi, schoon, modern en heeft een goede ligging. Echt een aanrader dus!

 photo IMG_5485_zpsfvqgxfo9.jpg

We frissen ons op en lopen direct weer de stad in. We lopen richting een restaurant en komen langs dit mooi plekje. Fell in love right away! Het restaurant blijkt vol en dus lopen we weer terug. Niet erg, want het is een mooie avondwandeling en we zien gelijk al iets van Brugge.

 photo IMG_5495_zpsawdx6qe0.jpg

We besluiten naar restaurant ‘t Zwarte huis te gaan. We hebben hier al veel goeds over gelezen en er is nog een plekje vrij op het terras. Ik kies voor steak tartaar. Een gerecht dat ik eigenlijk alleen maar bij The Harbour Club eet, omdat het rauw vlees en ei is en ik daar toch voorzichtig mee ben. Hier ziet het er netjes en hygiënisch uit en omdat het een typisch Belgisch gerecht is durf ik het aan. De steak tartaar mag ik zelf op smaak brengen en het is heerlijk!

 photo IMG_5499_zps9wzryqxi.jpg

Na het eten lopen we door naar Groot Vlaanderen, een leuke cocktailbar om de hoek bij ons hotel.

 photo IMG_5496_zpsvkj5jhct.jpg

 photo IMG_5497_zpshyfonuin.jpg

De kaart is erg uitgebreid en er staan allemaal leuke quotes op. We zijn dus wel even zoet met het uitzoeken van een cocktail. Ik kies uiteindelijk voor de Palm Mojito. Erg lekker! Hierna lopen we terug naar het hotel en duiken we ons bed in.

 photo IMG_5503_zpstnhpwuuv.jpg

Zaterdagmorgen. Het beloofd een mooie en warme dag te worden. Het zonnetje schijnt al volop.

 photo IMG_5504_zpskfwlpro3.jpg

Bij een Patisserie in de beurt bestellen we een ontbijtje. Het is al heerlijk warm op het terras, terwijl het nog vroeg in de ochtend is. Genieten!

 photo IMG_5509_zps26yshtc6.jpg

 photo IMG_5510_zpsii2ayqhv.jpg

 photo IMG_5514_zpsh1kkx5dh.jpg

 photo IMG_5511_zpsg042lfaw.jpg

We hebben geen planning en besluiten gewoon te gaan lopen. We lopen iets weg van het centrum zodat we meer zien dan alleen de drukkere toeristische gedeeltes. De smalle straatjes van Brugge zijn heel rustig en je kijkt je ogen uit naar alle mooie historische gebouwen.

 photo IMG_5513_zpsw9fkysf1.jpg

Aan de rand van het centrum staan een aantal molens. Deze zijn bij de toeristen heel erg in trek. Wij geloven het wel en gaan niet naar binnen. Natuurlijk wel even een fotomomentje.

 photo IMG_5515_zpsnvpes7rd.jpg

 photo IMG_5516_zps0mxa1huf.jpg

 photo IMG_5520_zpsqbyuzlc2.jpg

We lopen terug richting het centrum. In Brugge zijn heel veel kerken te vinden en wij hebben er ook een aantal bezocht. De kerken zijn ontzetten goed onderhouden en erg mooi. Deze foto’s maakte ik in de St. Annakerk. Normaal gesproken vind ik het niet gepast om foto’s te maken, maar hier was het toegestaan en ik wilde het toch even vastleggen (al is dat lastig). Ook de St. Walgaburgkerk is erg mooi.

 photo IMG_5518_zpszkpyua4u.jpg

So pretty!

 photo IMG_5523_zpsiflfodkw.jpg

Deze verdwaalde haan kwamen we ook nog tegen in het raam van een café.

 photo IMG_5524_zpsr81qj9lt.jpg

Lunchtime! We lunchen bij Li O Lait, een leuke koffiebar waar je ook erg lekker kan lunchen. We beginnen met homemade icetea.

 photo IMG_5526_zpsay60xplz.jpg

Onze bestelling zijn ze vergeten. We krijgen daarom deze heerlijke brownies! Zo leuk en lief opgelost.

 photo IMG_5527_zpsuosjjwpw.jpg

Daarna volgt de lunch. Twee bagels met tapas. Wat extra salade erbij ten compensatie, omdat het wat langer duurde. Goede service! Het eten is ook nog eens erg lekker. Echt een aanrader!

Na de lunch lopen we door de winkelstraat om even te shoppen. Daarna gaan we verder met het ontdekken van Brugge. Het vervolg zien jullie donderdag op de blog!

Zijn jullie weleens in Brugge geweest?

Liefs,
Andrea

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.