De hotspots van Brugge

 photo IMG_5518_zpszkpyua4u.jpg

Ik ben een vrijdagavond tot en met zondagmiddag in Brugge geweest samen met een vriendin. Een mooie stad met veel historie, architectuur en gezelligheid. We gingen zonder planning naar de stad en hadden een heel leuk weekend. Brugge is vanaf Rotterdam zo’n twee uur rijden en echt de moeite waard. Wij gaan volgende keer een dagje shoppen in Brugge in plaats van in Antwerpen. Vandaag deel ik de hotspots in Brugge die ik tijdens ons weekendje daar heb ontdekt.

1. Hotel Marcel & cafe
Wij verbleven in Hotel Marcel. Een leuk modern midden in het centrum van Brugge. De locatie is perfect en de hotelkamers zijn prima. Niet groot, maar er ontbreekt niets. Beneden in het hotel is er ook een cafe waar je terecht kunt voor een ontbijtje of een drankje. Er is ook een kleine binnentuin. Leuk om ‘s middags even een wijntje of theetje te drinken.

2. Blackbird
Blackbird is een kleine lunchroom waar wij toevallig tegenaan liepen. Op dat moment hadden we net gegeten en dus besloten we op zondagochtend terug te gaan om te ontbijten. Helaas zat het helemaal vol! Een tip is dus zeker om te reserveren. We hebben het eten niet kunnen proeven, maar voor de looks is het sowieso al de moeite waard. Er is ook een klein terrasje dus met een beetje geluk kan je lekker buiten zitten.

 photo IMG_5515_zpsnvpes7rd.jpg

3. St. Annakerk en St. Walgaburgkerk
In Brugge zijn veel kerken te vinden en de meeste zijn toegankelijk voor publiek. Zeker de moeite waard! Wij vonden de St. Annakerk en de St. Walgaburgkerk het mooiste. Bij deze laatste is er in de avond ook een lichtshow.

4. Zwemmen (Sint Annarei)
Het weekend dat wij in Brugge waren was het erg warm. Zo rond de 30 graden. Mocht je hier ook terecht komen met warm weer. Neem dan je bikini mee! In de bekende kanalen van Brugge kan ook gezwommen worden! Er is een platform gemaakt, met daarin zelf een kinderbadje. Ik zou zelf niet zo snel de gracht in springen, maar als je een liefhebben bent is het wel een hele leuke locatie.

 photo IMG_5527_zpsuosjjwpw.jpg

5. Li O Lait
Bij deze lunchroom kwamen we toevallig terecht. Ook een fijne plek voor een kop koffie! Op de kaart staan lekkere broodjes, bagels en sweets. Wij aten hier een bagel met tapas om te delen. Onze order was vergeten, maar dat werd dubbel en dwars goed gemaakt met een brownie en extra salade. Goede service!

6. Van Mullem Servaas Patisserie Salon
Zin in een gebakje? This is the place to be! Maar ook voor een lekker ontbijtje kan je hier terecht. Je kunt deze zo uitgebreid maken als je wilt tot aan champagne aan toe. Wij kozen voor het kleinste ontbijtje en dat was al erg veel en erg lekker. De koffie hier is ook erg goed!

 photo IMG_5499_zps9wzryqxi.jpg

7. Cocktailbar Groot Vlaanderen
Deze plek is zo leuk dat we er zelfs twee avonden zijn geweest. Een leuke bar met heerlijke cocktails! De kaart is aardig groot dus het kiezen is best lastig, maar het is geen straf om hier meerdere uurtjes door te brengen.

8. ‘t Zwarte Huis
Bij Het Zwarte Huis aten wij de eerste avond. Ik koos voor een steak tartare die heerlijk was. Wij hebben buiten gezeten op het terras, maar ook binnen is het erg gezellig. Op deze plek worden ook veel jazz avonden georganiseerd.

 photo IMG_5552_zpsgn4bwh9v.jpg

9. Godiva
Choclate! Mmmmm, Godiva is natuurlijk in meer plaatsen te vinden, maar dat maakt het niet minder bijzonder. Je kan hier chocolade kopen, maar ook heerlijke ijsjes en in chocolade gedipte aardbeien. So good!

10. Bocca
Bocca is een hippe pastabar. Je kan hier eten halen, maar ook even zitten om het op te eten. Ik heb hier niet gegeten, maar zat in een tentje er tegenover. Het was bij Bocca constant druk en ook de recensie beloven veel goeds.

11. Juliette
Koekjes? Juliette is the place to be in Brugge. Een klein en leuk winkeltje.

 photo IMG_5531_zpslocpsl2c.jpg

12. Vismarkt
Op de vismarkt vind je, in ieder geval in het weekend, allerlei kraampjes. Leuk om even rond te neuzen. Ik slaagde goed!

13. Poules Moules
De naam zegt het al, maar hier moet je naartoe om mosselen te eten! Al weet ik uit betrouwbare bron dat het stoofpotje ook erg lekker is. Een leuk restaurant met een groot terras.

 photo IMG_5563_zpsl3ys8911.jpg

14. Prestige
Wederom een patisserie die ook een hele fijne kaart heeft. Bij Prestige hebben wij ontbeten, maar je kan hier ook terecht voor lunch. Het ontbijt vonden wij heerlijk. We kozen voor het fit & healthy breakfast en zaten bomvol. Als je geluk hebt kun je op het terras zitten. Erg fijn!

15. Oyya
Frozen yoghurt, maar ook schepijs en waffels vind je hier. Een hip tentje met een mooie look en feel. Ik ben geen fan van waffels maar zelfs die zagen er heerlijk uit.

 photo IMG_5601_zpsy5yaykrw.jpg

16. Vero caffè
Dit is de plek voor een lekker kopje koffie en voor de liefhebbers kan je er nog iets lekkers bij bestellen. De koffie is heerlijk en je kan hier ook kiezen voor koffie met plantaardige melk. Aanrader!

17. Geldmuntstraat
Een leuke straat met veel fijne winkels en boetiekjes!

Zijn jullie weleens in Brugge geweest? Wat zijn jullie aanraders?

Liefs,
Andrea

Share:

1 Comment

  1. September 17, 2015 / 6:58 pm

    leuke post! ben er nog nooit geweest maar zal er wel eens heen willen ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.