De hippe wijk Ruzafa in Valencia (+tips)

IMG_2823


Ruzafa staat ook wel bekend als de hippe, modieuze en opkomende wijk van Valencia. Een wijk waar ik vijf jaar geleden nog niet geweest was. Toen zijn we niet verder gekomen dan de foodmarket. Dit keer zijn we met regelmaat naar en door Ruzafa gelopen. Een buurt met kunstgalleries, hippe barretjes en restaurantjes, vintage winkels en boetiekjes. Zoals ze zeggen, de multiculturele wijk van hipsters en artiesten. Dat klinkt allemaal hip, maar dit is wel op zijn Spaans! Verwacht geen Shoreditch van London of een Williamsburg van New York, maar leuk en mooi is deze buurt wel. Wij kwamen hier niet voor niets elke dag.

Onze favorieten plekken in Ruzafa zijn:

IMG_2824_zps1myav6nf
IMG_2813_zps1tij0xpo
1. Bluebell Coffee
Op slag verliefd op de originele Spaanse sfeer gecombineerd met moderne items en dan vooral de patio. Achter is een klein binnentuintje waar je heerlijk in de zon kan zitten. Zoals de naam het zegt draait het hier om de koffie, maar de kleine lunchkaart laat je ook verrassen. Wij bestelden een quinoa salade om te delen, een soepje en toast met avocado. A lot of green! Misschien een beetje verstopt, maar oh wat een fijne plek.

IMG_3022_zpszm0peeap
2. Guayoyo
Guayoyo vind ik één van de fijnste ontdekkingen. Het is er allemaal zo simpel, maar dat maakt niet uit. Dat heeft juist iets leuks. Deze patio is nog kleiner dan die van Bluebell coffee, maar hier geniet je echt van een kop koffie, sapje of een ontbijtje voor een paar euro’s! En het allerbelangrijkste, de mensen die hier werken en volgens mij het restaurantje runnen zijn zo ontzettend vriendelijk en stralen het plezier uit!

IMG_2898_zpssx0fluyz
3. Dulce de Leche
Hip en happening is Dulce de Leche en de Nederlanders weten deze plek maar al te goed te vinden. Maar dat maakt niet uit, want het is ook logisch. Wij hebben hier een paar uur genoten in de zon van een broodje, juices en een taartje. Niet te vaak naar binnenlopen, want je bent ijzersterk als je zonder iets te bestellen weer naar buitenloopt. Die geur en al het lekkers trekken je aandacht, dat kan niet anders. Wat een heerlijke plek!

IMG_3001_zps4teiy0fp
4. La Mas Bonita
La Mas Bonita is begonnen als strandtent, maar heeft een tweede locatie is Ruzafa. De feels en looks van de strandtent zijn doorgetrokken met al het blauw en wit. Achterin is de bakkerij en terwijl je geniet van een fijn ontbijtje zie je de taarten gemaakt worden. Een beetje Magnolia Bakery. Ja, een plek die je niet mag missen als je in Valencia bent.

5. Le Petite Brioche
Een bakkertje op de hoek van de straat voor elke zoetekauw, maar ook als je van hartige hapjes houdt. De specialiteit is een pasteitje met tonijn en ei. Een ideale plek om even te pauzeren (tussen al het shoppen door) met een een drankje en wat lekkers. Je kan hier trouwens ook gewoon ontbijten of lunchen, en de salades zagen er ook zeker niet verkeerd uit.

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.