48 uur in Parijs: Le Marais (+tips)

IMG_6672

48-uur in Parijs, het is niet lang, maar wat kan ik genieten van deze stad. Vandaag de eerste 24-uur met mijn tips! Voor de zaterdag stond op het programma: Laduree, de expositie van Dior en Le Marais.

Na de Disney run gingen we met de metro naar Parijs. Een retourtje kost je 9 euro en je bent er binnen 40 minuten, ideaal. Rond 11.00 uur waren we ongeveer in de stad en stapten we uit bij Lafayette.

After we run, we eat! En dat deden wij bij Laduree op Rue Royal, maar naast Laduree zit Kenzo.
We waren nog geen half uur in de stad of ik had mijn eerste (en enige!) aankoop. Ik wilde alleen even rondkijken, maar de Kenzo sjaal kon ik niet laten hangen. Het taartje bij Laduree en de rose/ginger thee waren uiteraard weer heerlijk. Ik was in Parijs hoor!

De omgeving bij Rue Royal is een mooie buurt om te dwalen, maar wij dwaalde af richting de expositie van Dior en De Jardin des Tuileries. Bij de expositie stond een hele lange rij zonder beweging en na 10 minuten besloten we om de volgende dag te gaan. Het was immers fantastisch weer. De gezellige drukte van het park was langs de Seina wat minder, want daar was een wild feest gaande. We zochten zo snel mogelijk een uitweg naar Le Marais en oh wat is dit een leuke buurt.

In deze buurt hebben we de hele middag en avond rondgeslenterd door de straatjes (fav. Rue Rosiers, Rue de Temple, Rue de Hospitalieres Saint-Gervais, Bd des Filles du Calvaire, Rue Froissat), langs de winkeltjes en gerelaxt op het terras. ‘s Avonds hebben we in deze buurt nog wat gegeten, een cocktail gedronken en toen gingen we weer met de metro terug naar Disneyland Paris.

IMG_6509

IMG_6537

IMG_6593

IMG_6538

IMG_6543

IMG_6546

IMG_6572

Mijn tips op een rijtje:
1. Taartje eten bij Laduree, Rue Royal
2. Shoppen bij Kenzo en de omgeving
3. Een kijkje nemen bij het hippe Colette: shoppen & eten
4. Wandelen door De Jardin des Tuileries
5. Foto’s maken in De wijk Le Marais
6. Chocolade proeven bij Le Comptoir de Mathilde
7. Lunchen bij Le Voltiguer
8. Winkelen bij Mouette Heuse, La Super Marquette en Merci
9. Dineren bij Caffe Boboli
10. Cocktails drinken bij Le Yono
11. Voor als je meer tijd in Le Marais hebt, de hippe tentjes: boot cafe, Beaucoup, Café Kitsune, Ob-la-di, Paperboy, Season, Fragments & L’As du fallafel.

Liefs,
Marlissa

2 Comments

 1. Avatar October 3, 2017 / 5:32 pm

  Ah, heerlijk! En wat heb je een leuke outfit aan op de foto, trouwens!

  • Marlissa
   Marlissa
   Author
   October 4, 2017 / 9:18 am

   Dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.