48 uur in Parijs: 6E ARR & Montmartre (+tips)

IMG_6686

Na een dag in Disneyland en een dagje Parijs hadden we de hele zondag nog. We besloten om na het ontbijt terug naar Parijs te gaan. We pakten weer de metro en hoopten rond 11.00 uur (openingstijd) bij Le musée des Arts décoratifs te zijn. Wow, de rij was 2x zo lang als zaterdag. De expositie van Christian Dior is populair!

Ruim een uur later waren we binnen. De tentoonstelling liet ontwerpen zien van de afgelopen 70 jaar, verdeeld over twee ruimtes. De eerste ruimte was mooi, maar het was nu zo druk dat het te smal en te vol was. Maar er zaten prachtige creaties tussen. Door de drukte viel het mij wel een beetje tegen. Het tweede gedeelte was mijn favoriet. Dit was echt prachtig gemaakt (zie de foto). Het plafond en de verlichting veranderde steeds. Alhoewel ik de tentoonstelling van Alexander McQueen mooier en specialer vond, was het wel leuk om Dior in de afgelopen 70 jaar te bekijken. De tentoonstelling is er nog tot begin januari 2018.

De middag werd vervolgd in 6e arrondisement. Waar we eerst van het zonnetje genoten op het terras. Helaas is op zondag bijna alles gesloten in deze buurt. Wij bezochten nog wel het warenhuis Le Bon Marché, waar ze leuke en bijzondere merken hebben. Het is niet heel groot, juist overzichtelijk en relaxt. Tegenover het winkelcentrum zit een prachtige supermarkt/foodmarket/delicatessewinkel. Geen idee hoe je dit noemt, maar het is bijzonder mooi.

We pakten de metro richting Montmartre, maar eerst maakten we nog een stop bij Laduree. Er gingen wat Macarons mee naar huis! Montmartre is mijn favoriete buurt in Parijs. Ik vind het hier gewoon zo gezellig met alle boetiekjes en terrasjes op hogere hoogte. Lekker klimmen en genieten van het uitzicht bij de Sacré Couer. Wij bekeken winkeltjes, aten een crêpe, dronken drankjes op het terras en tot slot gingen we hier nog even eten voordat we met de metro naar het hotel terug gingen.

Bij het hotel haalden we nog een Starbucks en snackje to go en toen was het tijd om terug te rijden naar huis. Zo vertrokken we om 22.30 uur richting Rotterdam na een heerlijk weekend Parijs en Disneyland! Een hardloopwedstrijd is altijd een goed excuus voor een weekendje weg;).

IMG_6602

IMG_6612

IMG_6623

IMG_6627

IMG_6655

IMG_6665

Mijn tips op een rijtje:
1. Je ogen uitkijken bij Christian Couturier de Reve
2. Shoppen in het warenhuis Le Bon Marché
3. Snack kopen bij La Grande Epicerie de Paris
4. Struinen en shoppen in Montmartre
5. Genieten van het uitzicht bij Sacre Coeur
6. Mensen kijken onder het genot van een drankje op een van de vele terrasjes
7. Dineren bij Le Saint Jean of Le Relais Gascon
8. En een crêpe als toetje

Meer tips voor Parijs vind je hier!

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.