De leukste plekjes op Fuerteventura


Naast dat het een prachtig eiland is heeft Fuerteventura ook genoeg hotspots, denkend aan cocktailbarretjes, surfspots en restaurants waar je de beste paella en verse vis eet.

1. Surf Bar Buenaonda, Corralejo
Dit is de plek voor The Surf Crowd. Bij deze leuke strandtent kan je lekker hangen met een cocktail. De menukaart is lekker simpel, maar dat past helemaal bij de sfeer. Ik heb heel wat cocktails gedronken, en mijn favoriet? Dat was inderdaad bij deze hippe surftent.

2. 13 Bistrot en tapas bar, Corralejo
Is het al tijd voor tapas? Ga dan naar dit vrolijke tentje op het plein. Super lekkere tapas, vriendelijk personeel en natuurlijk de live muziek. De garnalen in curry, de pappa al pomodoro of de mini tortilla, ik heb er nu al weer trek in!

3. Mojito Beach Bar, Corralejo
Bij de Mojito Beach Bar drink je natuurlijk een Mojito. Ga jij voor de klassieke? Of laat je je verrassen door één van de vele varianten? De cocktailshaker is in ieder geval helemaal in zijn element en je maakt hem niet gelukkiger dan door het bestellen van een cockatil.

4. Sunset Lounge, Corralejo
Om de hoek van ons hotel (Suite Hotel Atlantis) is deze te gekke strandtent. Sunset Lounge is de plek waar alle surfdudes nog een drankje drinken na een dagje op het water of het weekend dansend inluiden. Relax, drink heerlijke juices en/of cocktails met je voeten in het strand en de DJ op de achtergrond.

6. Tapas Oscar, Corralejo
Deze tapasbar is niet te missen. Niet wow, maar prima voor een avondje gezelligheid en lekkere hapjes. Typisch Spaans.

7. Aqua tiki bar, Corralejo
Cheers! Bij de kleine Aqua Tiki bar (naast Mojito beach bar) drink je een cocktail aan het water. Geef vooral aan wat je lekker vindt en ze shaken een cocktail voor je.

8. Tantaluna, Corralejo
Bij het Italiaanse restaurant Tantaluna is het ultiem genieten. Oh die tonijn, het lekkerste wat ik de hele week gegeten heb inclusief een goed glas wijn. Een top restaurant! Ga hier zeker heen als je de tapas even zat bent.

9. Paella Lunch bij La Vaca Azul, El Cotillo
Paella of verse vis? El Cotillo is het vissersdorp en dat proef je bij La Vaca Azul. Wij gingen voor de garnalen, de beste ooit, en paella met vis (heel veel vis!) en dat was lekker! Daarbij is de locatie in de oude haven perfect. Genieten van al het lekkere eten met een prachtig uitzicht. Dit is pas vakantie!

10. La Sombra, Betancuria
Bij La Sombra zit je tussen de cactussen en eet je een lekkere (vega)burger. Een prima stop tijdens de roadtrip door Fuerteventura!

11. La Terraza De Pepa, Corralejo
Een gezellige familiebar waar wij bijna elke avond drankjes hebben gedronken. Niets bijzonders, maar je zit hier gewoon heerlijk tussen de mensen, met live muziek en fijne drankjes. We waren hier niet voor niets zo vaak.

Ben jij op Fuerteventura geweest? En heb je hier nog iets aan toe te voegen? Laat het vooral weten! Hier lees je meer over de mooiste (natuur)plekken van het eiland.

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.