Can’t wait: Cambodja


Eindelijk heb ik weer een ‘lange’ en verre reis in het vooruitzicht. Twee jaar geleden struinde ik door de boekenwinkel en ging ik naar huis met een reisboek van Cambodja, want het is één van de landen die al een hele tijd hoog op mijn travel bucketlist staat. Eind deze zomer besloot ik om het één en ander uit te zoeken en nu echt te gaan. Anders blijft het bij een bucketlist… In eerste instantie alleen. Maar eind dit jaar stap ik samen met mijn broer op het vliegtuig naar Siem Reap! Ik heb super veel zin om samen het land te ontdekken en te beleven, can’t wait!

Alle voorpret begon ongeveer 2 maanden geleden. We gingen op onderzoek uit naar de mogelijkheden, bekeken georganiseerde reizen ter inspiratie, speurden het internet en Instagram af naar verhalen, de mooiste locaties en ontdekten al snel dat Cambodja heel veel moois en bijzonders te bieden heeft. Cambodja is een land met een zeer heftige geschiedenis en het is één van de armste landen te wereld. De geschiedenis is hier nog steeds aanwezig, iets waar we allebei meer van willen weten. Maar we willen ook naar de tempels van Angkor Wat, de mooiste stranden ontdekken, de jungle in en vooral de cultuur leren kennen. De kleine vier weken gaan we dan ook volledig in Cambodja doorbrengen (en niet combineren met bijv. Vietnam), zodat we zoveel mogelijk van het land kunnen zien.

✔️ De reis is uitgestippeld (we omcirkelden alles wat we willen zien en maakten daar een logische route van)
✔️ Vlucht geboekt
✔️ Hotels geboekt via booking.com (hotels zijn last minute nog te annuleren, als we onze reis willen wijzigen is dat geen probleem).
✔️ eVisa is binnen
✔️ Vaccinaties zijn gecheckt
✔️ Backpack is aangeschaft

Het aftellen is begonnen! Ben jij wel eens in Cambodja geweest? Tips zijn altijd welkom!

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.