Book review Vegalicious

P1050339_zpsnxdpvduy

Of je nu een vegetariër bent of niet, voor iedereen is Vegalicious een fantastisch kookboek. Ik ben bijvoorbeeld ook geen vegetariër, al eet ik wel heel weinig vlees. Je hebt zoveel lekkere maaltijden zonder vlees/vis dat ik het helemaal niet nodig vind om vlees te eten. Vegalicious van Alice Hart laat ook zien hoe lekker en gevarieerd je kan koken met de 141 vegetarische recepten.

P1050342_zpsmwpuuqlo
Ik heb een zwak voor mooie foto’s! Een kookboek met prachtige foto’s is voor mij een must en dat heeft Vegalicious. Als je alleen al door het boek heen bladert krijg je enorme trek van het zien van al dat eten. Alles ziet er lekker uit! Net zoals de falafels van flespompoen op de foto! Naast de mooie foto’s deelt Alice Hart heel veel tips in haar boek, komen de verschillende productgroepen aanbod en bij elk gerecht staat nog een kleine tekst met informatie. Ik vind dat persoonlijk altijd hele fijne toevoegingen in een kookboek. Voor mij is een kookboek er om te inspireren en dat doet Vegalicious.

P1050340_zpsel0opghv
Nog even kort over de gerechten die je in het boek vind. Het is een grote variatie van recepten: van maaltijden die zo op tafel staan, naar gerechten die je eerder voor een feestelijke gelegenheid maakt. Maar overall vind ik het een praktisch kookboek voor de dagelijkse maaltijd met een aantal uitschieters die je beter voor het weekend of een feestje kan bewaren. Alice heeft een onderverdeling gemaakt in: brunch en ontbijt, kleine hapjes, maaltijdsalades, soepen, brood, snel klaar, eenpansmaaltijden en ovenschotels, feestelijke recepten en basisrecepten (altijd fijn!). Het boek sluit ze af met een aantal menusuggesties!

P1050341_zpseplaqm62

Voor mij is het echt een favoriet, omdat het inspireert om zelf te experimenteren in de keuken, maar ook om klakkeloos de recepten te koken. Er staan zoveel lekkere gerechten in. Een leuk cadeau voor onder de kerstboom zou ik zeggen! Ben jij al bekend met Vegalicious?

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *