For the love of a house

 photo Document11_zpslca3tf26.jpg

De sleutel van je nieuwe woning wil je natuurlijk zo snel mogelijk in ontvangst nemen zodra je het contract getekend hebt. Bij mijn vriendin ging het ook daadwerkelijk zo snel. Ze zag een woning, ze reageerde, twee dagen later ging ze kijken, een paar dagen later had ze de sleutel en twee weken na bezichtiging woonde ze in haar nieuwe woning. Klinkt ideaal toch? Is het ook, maar ze vertelde mij wel dat ze heel snel moest bedenken hoe ze het wilde inrichten en de spullen in top tempo heeft gekocht. Als je er over nadenkt is het misschien wel heel fijn om een lange voorbereidingstijd te hebben? Ik ben al sinds begin oktober bezig met de inrichting en ik heb nog zeker twee maanden de tijd!

Ik zie wel de voordelen van maanden geduld hebben. Ik heb de tijd! Nu ben ik nog al kieskeurig en weet ik heel goed wat ik niet en wel wil, dus die tijd is soms best handig. Het totaalplaatje heb ik gelukkig al wel een hele tijd in mijn hoofd en ik ben alles aan het verzamelen voor mijn studio.

Het begint nu ook al echt ergens op te lijken. De bank en stoel zijn geleverd, de belangrijkste keukenapparatuur heb ik gekocht, het servies zit in een verhuisdoos, accessoires wordt verzameld, het vloerkleed ligt opgerold in mijn kamer, de kasten en bijzettafels zijn uitgezocht, de barkrukken en het keukenblok ook, de thuisbioscoop staat al in de weg en welke gordijnen ik wil weet ik ook. De vloer? Daar moet ik nog even voor op zoek, maar dat moet goed komen.

Spannend? Hoe is alles straks bij elkaar?! Echt geen idee. Ik denk dat het heel mooi gaat worden, maar ik ben heel benieuwd. Is de bank niet te zwart? Is de televisie niet te groot? Wordt het wel knus genoeg? Of past het allemaal wel? Hoe gaat in hemelsnaam mijn stellingkast als muur uitpakken? Nog ruim twee maanden wachten en dan weten we het! Maar de grote voordelen van een ruime voorbereidingstijd?:

Acties – Acties hou ik maar al te goed in de gaten! Mijn eerste aankoop? Een stofzuiger voor een mooi prijsje bij bol.com. Van de btw dagen bij Mediamarkt heb ik ook dankbaar gebruik gemaakt. Of de samenwerking van Shell en Philips voor keukenapparatuur. De foldertjes van doe-het-zelf winkels en meubelzaken belanden nu niet meteen in de prullenbak, ik blader ze allemaal door.

Rondneuzen – Niets is leuker dan snuffelen in woonwinkels. De grote meubels uitzoeken vond ik minder leuk, want dat is gewoon heel lastig. Veel lijkt op elkaar, het grootste gedeelte zit voor geen meter en het moet gewoon perfect zijn. Een leuke uitdaging. Het is mij gelukt dankzij de woonbeurs, want daar kwam ik een stoel tegen die ik meteen geweldig vond. Van hetzelfde merk heb ik mijn bank gekocht. Leuker vind ik het shoppen van kastjes, bijzettafeltjes, accessoires etc., zoals bij Loods5, Zara Home, TK Maxx, H&M Home, Zenza en Lifestyle. Maar ook online struin ik heel wat af!

 photo Document1_zpsl20vcfrp.jpg

Werelds – Tijdens het wachten op de sleutel kan het zomaar zijn dat je in het buitenland bent. Ik was bijvoorbeeld in New York en eindelijk kon ik iets kopen bij Fish & Eddy’s! Jammer is dat je geen grote dingen mee kan nemen of je moet het laten vervoeren. Ik weet nog dat Stockholm en bijvoorbeeld Azie ook heel veel moois te bieden hebben. Een beetje buitenlandse invloedssferen naar je woning in Nederland en het heeft ook nog een fijne herinneringen.

Inspiratie opdoen – Zo fijn! Door boekjes, de winkels langs te gaan, blogs te lezen, pinterest en vergeet ook vooral Instagram niet. Hierdoor zijn de leukste merken (kleine en onbekende) te ontdekken!

Inpakken – Alles wat ik koop stop ik meteen in verhuisdozen. Op mijn slaapkamer staan de verhuisdozen al klaar. Het nadeel? Ik weet niet meer wat er allemaal in zit en ook niet wat waar in zit. Als ik ze straks kan openen in april kom ik vast wat dingen tegen die ik nu al vergeten ben. Je verzamelt wat bij elkaar in die maanden…

Liefs,
Marlissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.