Kickstart of 2015: week 2

 photo Kickstart_zps59619dfb.jpg

Doelen willen we allemaal graag behalen. Daarom stellen we ze ook. Maar soms is het erg lastig. Hoeveel mensen proberen niet elk jaar op 1 januari te stoppen met roken? Daarom ga ik jullie proberen te helpen om dit jaar wel je voornemens/doelen te behalen. Vorige week gaf ik jullie de eerste opdracht: nadenken over de speeches die je zou willen horen op je begrafenis. Een beetje vreemd misschien, maar het laat je wel nadenken over hoe je wilt dat mensen jou zien. Wat wil je uitstralen? Waar wil je om bekend staan? Wil je dat een collega een speech houdt? Of misschien je kinderen? Allemaal dingen om over na te denken en volgens Covey (de bedenker van deze methode) is het zelfs het beste om je speech uit te schrijven.

Ook ik dacht hier afgelopen over na, maar ik heb niet de speeches helemaal uitgeschreven. Wel dacht ik over vragen na als: wil ik herinnerd worden als zakenvrouw? of als goede vriendin? als liefhebbende echtgenoot? of als lieve moeder? Of misschien een combinatie? Wat zijn mijn waarden? Waar wil ik om bekend staan? etc. etc. Dit laat je wel goed nadenken over wat jij belangrijk vindt in het leven.

De speech zit nu in mijn hoofd en misschien heb jij hem wel uitgeschreven. Aankomende week gaan we aan de slag met het visualiseren van deze speech door middel van een visionboard. Een visionboard is een collage van beelden. Dit kunnen allerlei beelden zijn, bijv. van een mooie vakantiebestemming, een lekker bord fruit of je favoriete sport. Achter elk beeld zal voor jou een doel hangen. Door het visionboard te maken ben je heel bewust met je doelen bezig. Je visualiseert hoe het eruit zal zien. Bovendien kan je het visionboard een mooie plek geven waardoor je het regelmatig ziet en wordt herinnert aan je doelen. Onbewust zal je aan de slag gaan met je doelen. Als ik kijk naar mijn vorige visionboard zijn er heel wat doelen al uitgekomen. Zo plakte ik er een beeld op van de Malediven en daar ben ik afgelopen jaar ook echt geweest. Natuurlijk is het geen garantie voor succes, maar het zal je zeker helpen met het behalen van doelen en/of voornemens.

To do
Aankomende week gaan we aan de slag met het maken van een visionboard. Je kan natuurlijk aan de slag gaan met een stapel tijdschriften, maar op bijv. Pinterest of Tumblr kan je heel makkelijk een visionboard maken. Ik heb op Pinterest een privé board waarop ik mijn visionboard pin. Natuurlijk kan je ook met bijv. Photoshop aan de slag gaan om een visionboard te maken. Leef je uit!

Liefs,
Andrea

Share:

2 Comments

  1. January 15, 2015 / 10:52 am

    Goed idee om een visionboard te maken. Ik ben benieuwd hoe die van jullie er uit komt te zien!

  2. January 16, 2015 / 1:07 pm

    Wat een bijzondere methode, maar lijkt me inderdaad wel heel effectief. Zet je echt aan het denken waar je naar toe wilt. Mood boards/ Vision boards zijn fijn! Ben benieuwd hoe die er van jou deze keer uit komt te zien. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.