Favorite Fives: Series

 photo FavoriteFives-Series_zps5cfa82b7.jpg

In de Favorite Fives serie gaan we wekelijks onze top 5 geven over een willekeurig onderwerp. Suggesties zijn welkom. Deze eerste post staat in het teken van series. Het volgen van series is toch wel een van onze favoriete bezigheden. Heerlijk cocoonen met een dekentje op de bank en een grote kop thee. We LOVE it en we zouden dit het liefst dagelijks willen doen.

Top 5 van Andrea

1. Keeping up with The Kardashians
De ultieme quilty pleasure. Seriously, ik hou van The Kardashians. In mijn imagination zijn we vriendinnen en weten we alles van elkaars leven, want zo voelt de serie eigenlijk wel een beetje. Natuurlijk is het meeste “scripted”, maar dat neemt niet weg dat ik tijdens een aflevering KUWTK niet aanspreekbaar ben. Hooked!

2. Scandal
Scandal kijk ik sinds kort samen met mijn vriend en we zijn echt verslaafd. In deze serie draait het allemaal om Olivia Pope en haar team. Deze “gladiators in suits”, zoals zij zichzelf noemen, lossen de problemen op van verschillende cliënten, die grotendeels bestaat uit de elite van Amerika. Sinds ik deze serie kijk droom ik ervan om “fixeer” te worden. Zo’n Ge-WEL-DIG beroep. If only …

3. Pretty Little Liars
Toen ik in november met Marlissa op vakantie ging moest er ook een serie mee. Heerlijk om na een dagje strand nog een paar afleveringen te kijken. Net als na het eten. En, nou ja, eigenlijk op elk vrije moment van de dag. Pretty Little Liars is verslavend. Een groepje vriendinnen wordt na de dood van hun vriendin Alison namelijk lastig gevallen door “A” die dreigt al hun geheimen openbaar te maken. Natuurlijk worden deze geheimen steeds gekker. Ondanks dat de verhaallijn soms wel erg onrealistisch is wil je toch weten hoe het verder gaat. Ik ben nu bezig met seizoen 2 en nog steeds erg curious “who A is”.

4. Suits
Mijn achtergrond ligt in de advocatuur en dus trok deze serie mij gelijk. Suits gaat over een topkantoor in New York City en volgt onder andere het werk van Harvey Specter (ik ben verliefd op hem!). Mike Ross is bij Harvey in dienst getreden. Enig probleempje .. Mike heeft helemaal nooit zijn diploma gehaald. En ja, what can I say?, jullie begrijpen dat dit geheim voor heel wat lastige situaties zorgt.

5. Lost
Lost keek ik enkele jaren geleden. Ik was zo verslaafd, maar op een gegeven moment ben ik afgehaakt. Ik snapte er niets meer van. Nog steeds spookt deze serie door mijn hoofd en ik wil gewoon weten hoe het nu uiteindelijk allemaal afloopt. Ik wil Lost dus zeker weer een keer vanaf het begin terug kijken .. en dan wel goed opletten.

Top 5 van Marlissa

1. Grey’s Anatomy
In 10 dagen tijd zag ik samen met Andrea ongeveer twee seizoenen van Grey. Tijdens onze heerlijke vakantie 2,5 jaar geleden ben ik verslaafd geraakt aan deze serie (Georgie!). Ik zal de aflevering dat Mederdith bijna dood ging nooit meer vergeten, Yang is geweldig en natuurlijk McDreamy en McSteamy. Toch heb ik een hele tijd geen aflevering meer gezien, maar nu zit ik weer helemaal in de serie en geniet ik van de smerigste verhalen. Gehaktdag, serieus?

2. Pretty Little Liars
Who is A? Ja, wie is in hemelsnaam A? Deze verhaallijn is dan wel onrealistisch, maar zo goed gemaakt dat ik niet kan stoppen met kijken. Elke aflevering heeft een cliffhanger en ik wil weten: wat er met de vier meiden gebeurt, welke geheimen zij nog meer hebben en of zij dan eindelijk te weten komen wie A is. Mij is al verklapt dat ik daar voorlopig nog niet achter gaat komen.

3. Revenge
Aan het derde seizoen van deze spannende dramaserie moet ik nog beginnen. De eerste twee seizoen waren in ieder geval fascinerend. Emily Thorne keert terug naar The Hamptons, om wraak te nemen voor haar overleden vader. De familie Grayson en dan vooral Victoria Grayson heeft het zwaar te verduren met de komst van Emily. Haar wraakplan verloopt niet altijd soepeltjes en het is een serie met genoeg avontuur, liefde en sensatie. Misdaad en Gossip, de perfecte combi!

4. Gossip Girl
100% Gossip. Schandalig, want deze serie heb ik nog niet zo lang geleden gekeken, terwijl iedereen het volgens mij al gezien had. Nou ja, beter laat dan nooit. Alle seizoenen heb ik sneltreinvaart bekeken en I love it. Het speelt zich af in de geweldige stad New York City en het draait om de rijke tieners Queen B, Serena, Chuck, Nate, Dan en Gossip Girl. Een serie die ik van begin af aan nog eens helemaal zou kunnen kijken en nog eens… XOXO

5. Brothers and Sisters
Mijn lijstje sluit ik af met Brothers and Sisters. Kennen jullie de familie Walker al? Dit is een bijzondere familie met een bemoeizuchtige moeder, vijf bijzondere kinderen en oom Saul. Samen runnen zij het familiebedrijf, maar dat is lang niet alles. In elke aflevering gebeurt er wel iets, haat en liefde komen samen en Kitty en haar poltieke man zijn fantastisch. Een serie waarbij ik moest huilen en lachen en na het laatste seizoen miste ik de familie Walker.

Wat zijn jullie favoriete series?

Liefs,
Andrea en Marlissa

Share:

10 Comments

 1. January 5, 2014 / 8:58 am

  Grey’s Anatomy, I love it! Ik ben nu in het zesde zeizoen bezig en ik kan niet stoppen met kijken.

 2. January 5, 2014 / 10:06 am

  Leuk en handig dit! Ik neem me steeds voor meer series te kijken maar weet nooit helemaal welke. Ik heb Keeping up with the Kardashians een paar seizoenen gevolgd (hello E-entertainment!) maar sinds ik die zender niet meer heb.. mijn favo serie is Awkward! Ik download ze allemaal. heb nu pas seizoen 3 uit gekeken. Superleuk en heel grappig!

 3. January 5, 2014 / 10:31 am

  Jaaaa Suits! Love love love Harvey! Ik vind Dexter en Californication ook erg leuk, en natuurlijk Modern Family en New Girl. En ben nu begonnen met Girls, ook vermakelijk!

 4. January 5, 2014 / 10:54 am

  Leuk dat jullie echt een verschillende top 5 hebben!

 5. January 5, 2014 / 12:55 pm

  Oh scandal lijkt me leuk, daar zal ik maar eens een aflevering van gaan kijken! Chicago fire is ook een leuke serie, zeker de moeite waard om te kijken (lees: blonde dokter uit house en weerwolf oom uit vampire diaries;))

 6. January 5, 2014 / 1:42 pm

  Jaaa Harvey <3 Haha! Vind de hele serie ook geweldig hoor, haha. Verder kijk ik té veel series, pfoe! Mijn favorieten zijn nu Once Upon A Time, The Big Bang Theory, Drop Dead Diva en 2 Broke Girls. (onder andere, maar anders is de lijst zooo lang)

 7. January 5, 2014 / 2:55 pm

  Leuk om te lezen. Ik was dol op Dexter en Prison Break. Verder blijf ik ook fan van de Kardashians, ik kan het niet helpen haha 🙂

 8. January 6, 2014 / 8:47 pm

  Ik ben het helemaal eens met de lijst!!

  Thanks voor je lieve comment op mijn blog!

  xoxo
  Joyce
  livstyle.nl

 9. January 6, 2014 / 10:05 pm

  Wat leuk, hier zitten een paar series bij die nieuw voor mij zijn, en mijn to-watch-list was al zo lang! Thanks!

 10. January 7, 2014 / 6:46 am

  Eigenlijk zijn mijn favorieten zowat gelijk aan die van jullie! Alleen KUWTK en Lost niet. Voor de rest ben ik sinds kort fan van The Blacklist en Mistresses! Xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.