Favorite Fives: Films

 photo 22192-1_l_zpsaa378a35.jpg

In het bezit van een pathe pas kijken wij regelmatig een filmpje. Maar ook thuis staat er echt weleens een film aan. Vandaag delen wij onze favorieten films op dit moment.

Top 5 van Andrea
1. The devil wears Prada
Mijn alltime favorite movie. Deze film ken ik uit mijn hoofd, maar kan ik blijven kijken. Zo’n heerlijke feel good film. Ook het boek vind ik erg leuk. Het tweede deel moet ik snel eens lezen en dan daarna deze film weer eens kijken.
2. The fault in our stars
Eerlijk? Ik was niet heel erg weg van het boek. Ja het was mooi en ontroerend en er zaten een paar geweldige passages in, maar misschien waren mijn verwachtingen wel te hoog gespannen. De film daarentegen: wow! Zo geweldig goed geacteerd en zo echt. Ik werd helemaal meegetrokken in het verhaal (okay, de eerste keer niet, toen sliep ik in de bios) en kon dan ook niets anders dan mijn tranen de vrije loop laten.
3. Sex and the City
De serie heb ik zoooooooo vaak gezien. Ik moet het weer eens opnieuw kijken (note to self) en ook de film vind ik geweldig. Niet alleen zijn de outfits van Carrie om door een ringetje te halen, maar ook de verhalen blijven leuk. Hoe vaak je het ook kijkt …
4. The other woman
In tijden niet zo hard gelachen in de bioscoop. Wat een hilarische film. Ook het verhaal is leuk en origineel. Ik bedoel .. wie verzint het? Echt een aanrader in ieder geval!
5. Begin again
Deze film zag ik pasgeleden en ohhhh wat een feel good movie. Volgens mij heb ik de hele film met een glimlach gezien. Het is geen typische romantische komedie, maar er zit ook een mooie boodschap in de film: het is nooit te laat om opnieuw te beginnen. En dreams do come true. Deze film ga ik zeker nog een keer kijken.

Top 5 van Marlissa
1. The Devil Wears Prada
Ja, ik kan geen andere film op nummer 1 zetten. Andrea en ik hebben dus een overeenkomst. Niet heel verrassend, want deze film is een echt leuk. Alleen al bij het horen van het muziekje krijg ik zin om te kijken. That’s all
2. Non Stop
Actiefilms en typische vrouwenfilms zijn mijn favorieten movies. Non Stop is zo’n actiefilm die ik nog niet zo lang geleden heb gezien in de bioscoop. De cast bestaat uit onwijs goede namen en het gaat erover dat een vliegtuig van New York naar Londen ‘gegijzeld’ is. Vooral niet kijken voordat je zelf in het vliegtuig stapt.
3. The Intouchables
Een klassieker die ik kan waarderen. Vaak vind ik de films tegenvallen waar iedereen zo laaiend enthousiast over is (The Fault in our Stars vond ik bijvoorbeeld weinig aan…), maar The Intouchables is fantastisch. Het verhaal is extra meeslepend, omdat het waargebeurd is, maar ook de combinatie van humor en verdriet is heel goed. Het klopt het helemaal!
4. The Hunger Games
Het eerste en tweede deel vond ik allebei erg goed. Naar de eerste film ging ik zonder verwachtingen, ik had zelfs geen idee wat het verhaal was, naar de bioscoop. Van begin tot eind zat ik in de film en wat was het goed. De boeken ben ik toen onmiddellijk gaan lezen en die waren zo uit. Bij het tweede deel weet je wat er gaat gebeuren, maar alsnog was de movie erg sterk. Nu wachten op deel 3! Hoe bedenk je toch zoiets?
5. Princess Diaries
Bijna elke film kijk ik 1 keer, maar er zijn een paar uitzonderingen. The Devil Wears Prada en Princess Diaries (beide delen) heb ik vreselijk vaak gezien. Het is al wel lang geleden dat ik Princess Diaries heb gezien. Toch hoort het in mijn top 5 thuis, omdat ik regelmatig herinnerd wordt aan de film, de teksten kan ik zo opnoemen en de film is zo komisch.

Wat zijn jullie favorieten films?

Liefs,
Andrea & Marlissa

Share:

8 Comments

 1. August 3, 2014 / 9:42 am

  Leuk om te weten! Mijne zijn: intouchables, black swan, white chicks, butterfly on a weel, candy en Requiem for a dream. Oja.. En mean girls haha. X

 2. August 3, 2014 / 9:51 am

  Hele leuke top 5! Ik hou van klassiekers zoals Grease, Dirty Dancing en Titanic!
  Liefs

 3. August 3, 2014 / 11:01 am

  Leuk! Ik heb een aantal films van jullie favorieten nog niet gezien, dus die moet ik binnenkort maar eens gaan kijken!

 4. August 3, 2014 / 3:39 pm

  Leuke films ja! Ik zou sowieso The Holiday in mijn top 5 zetten, en the Great Gatsby.

 5. August 3, 2014 / 4:19 pm

  Goede filmkeuzes! Ik heb laatst in een verveelde bui inderdaad weer alle SATC afleveringen zitten kijken. Love it!

 6. August 3, 2014 / 9:24 pm

  De meeste van deze films heb ik ook wel eens gezien en vind ik ook leuk. 🙂

 7. August 3, 2014 / 10:18 pm

  Ik ben juist echt onwijs dol op TFIOS! Echt een van mijn favo boeken en vond dat de film niet tegen viel. Mijn meest favo film vind ik heel moeilijk, maar ik hou ook wel van goede acties!

  xo

 8. August 4, 2014 / 4:50 pm

  The other woman wil ik dolgraag zien :)..
  Begin again klinkt ook wel leuk, moet ik dan maar eens kijken :).

  Ik heb niet echt favoriete films, eigenlijk alle feel good movies :)..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.