Salade a la SLA

 photo 11282679_846067512115379_1603835839_n_zpslkea5hiu.jpg

Vorige week tijdens een lezing over hormonen hoorde Marlissa en ik dat een raw food dieet erg goed is om je lichaam in balans te krijgen. Dit betekent niet dat je nooit meer verwarmd voedsel zou mogen eten, maar je moet zorgen dat meer dan 51% van je maaltijd rauw is. Enerzijds is rauwe voeding beter door je lichaam op te nemen en anderzijds bevat rauwe voeding meer levensenergie. Ik vond het wel fascinerend. Betekent dit dat je met een raw food dieet dan altijd maar een groot bord sla naast je normale voeding moet eten? Dat leek mij maar saai en dus leek het me leuk om daar eens over na te denken en zelf raw food proof recepten te verzinnen. Toen Marlissa gisteren bij mij kwam eten maakte ik een salade voor haar met een combi van koude en warme producten. Marlissa noemde mijn salade zelfs SLA-waardig (SLA is een geweldige saladebar in Amsterdam en binnenkort ook in Utrecht. Is Rotterdam next?) en dus vond ik het leuk om dit recept ook met jullie te delen. Wij zitten overigens (nog) niet op een raw food dieet hoor, maar het is wel leuk om ermee te experimenteren en op deze warme dagen eten we het liefst salades.

Wat heb je nodig (voor 2 personen):
Twee scheutjes olijfolie
Een eetlepel kokosolie
Een halve komkommer
1 tomaat
8 radijsjes
Een halve courgette
10 champignons
Een grote zoete aardappel
Een grote avocado (of twee kleintjes)
Een pakje spekreepjes
Twee eieren
Twee grote handen spinazie
Een theelepel chiazaad
Een theelepel hennepzaad
Zonnebloem-, pompoen- en pijnboompitten
Zout
Peper
Kurkuma

1. Zet twee pannetjes op het vuur. Hierin kook je de eieren en de zoete aardappel.
2. Ik maak de salades altijd in twee aparte kommen. Doe in allebei de kommen een scheut olijfolie en wat peper en zout. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de salade in een grote kom te maken. Gooi dan alles bij elkaar.
3. Snij de komkommer, tomaat en radijsjes in kleine stukjes en gooi deze in de saladekom.
4. Hierboven op gaat per kom een grote hand rauwe spinazie.
5. Snij de champignons en courgette en bak deze in kokosolie in de koekenpan.
6. Snij de gekookte zoete aardappel in stukjes en bak deze mee met de champignons en courgette. Voeg kurkuma toe naar smaak. Schep dit mengsel vervolgens in de saladekom op het laagje spinazie.
7. Vervolgens bak je de spekreepjes. Dit kan in dezelfde pan die je zojuist gebruikt hebt.
8. Tijdens het bakken van de spekreepjes is er genoeg tijd om de eitjes te pellen en bij de salade te doen. Ook kan je nu de avocado toevoegen. Ik doe dit altijd als laatste, omdat mijn snijplak erg vies wordt van de avocado. Deze kan dan gelijk de vaatwasser in.
9. Voeg de spekreepjes toe aan de salade.
10. Tot slot voeg je een theelepel chiazaad en een theelepel hennepzaad per saladekom toe. Ook voeg je een beetje zonnebloem-, pompoen- en pijnboompitten toe naar smaak.
11. Een beetje mixen en you are ready to eat!

Eet je liever geen vlees? Falafelballetjes combineren ook uitstekend met deze salade!

Liefs,
Andrea

PS: Ik ben mega benieuwd naar het kookboek van SLA. Hebben jullie die al gespot?

Share:

6 Comments

  1. June 13, 2015 / 12:30 pm

    Dit ziet er echt goddelijk lekker uit!

  2. June 13, 2015 / 8:01 pm

    dat ziet er hemels uit! nu heb ik trek..

  3. June 13, 2015 / 11:07 pm

    Ziet er goed uit! Ik ben de laatste tijd ook echt van de salades, wel met pasta er nog doorheen, maar de rest wel rauwe ingrediënten. Ik heb ook vaak het idee dat ik daar meer energie aan overhoud. Tijdens het koken gaan veel goede dingen verloren.

    • Andrea
      Andrea
      Author
      June 14, 2015 / 9:42 am

      Met pasta is ook een goed idee inderdaad! Dat ga ik volgende keer toevoegen 🙂

  4. June 14, 2015 / 11:49 am

    Ziet er erg lekker uit!!

  5. June 14, 2015 / 4:47 pm

    Oeh dat klinkt heerlijk!
    Zo fijn om met het mooie weer meer salades te eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.