Spaghetti met pesto en gegrilde groente

DSC_0291_zps39f7029b

Dit is mijn favoriete pasta om thuis te maken! Het is zo lekker… En zo makkelijk te maken.

Wat heb je nodig (3 a 4 personen):
300 gram volkoren of spelt spaghetti
1 courgette
1 paprika
Champignons
1 ui
Trostomaatjes
Spekjes
1 bol mozzarella
Pecannoten
2 eetlepels pesto
Olijfolie
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht of gebruik de grilstand (wat het beste werkt met jouw oven!). Zet een grote pan water (met een scheut olijfolie) op om te laten koken

Snij de courgette in dunne plakjes, de paprika in reepjes, de champignons in stukjes, trostomaatjes door de helft en snipper de ui. Leg alle groente op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper, zout en olijfolie. Zet dit 20 minuten in de oven. Kook ondertussen de pasta (meestal zo 8 minuten).

Bak de spekjes krokant, snij de pecannoten in stukjes en snij de mozzarella in blokjes. Als de pasta gekookt is giet je het af en dan kan de pasta nog heel even afkoelen totdat de groente klaar is. Voeg dan de pesto, pecannoten, spekjes en de groente toe aan de spaghetti. Meng dit goed door elkaar! Schep de pasta op de borden en voeg dan nog wat mozzarella toe.

Je hebt nu een heerlijke pasta op tafel staan!

Liefs,
Marlissa

Share:

4 Comments

  1. June 16, 2014 / 9:29 am

    Oeh lekker, pecannoten. Wedden dat ik nu de hele dag met pecannoten in mijn hoofd blijf zitten.

  2. June 16, 2014 / 5:53 pm

    Mmmm, delicious!

  3. June 16, 2014 / 8:54 pm

    Mmmmm dit ziet eruit alsof het rechtstreeks uit mijn keuken komt! Minus de pecannoten, dat ga ik zeker een keer proberen!

  4. June 20, 2014 / 10:58 pm

    Ziet er echt heel lekker uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.