Geroosterde pompoensoep

IMG_6770


Elke week koop ik wel een pompoentje, want ik vind het zo lekker. Het grote voordeel aan de herfst: pompoenen zijn volop verkrijgbaar. Pompoen door de salade, pompoenpuree, geroosterde pompoen, pompoencurry, lasagne, quinoa of pompoensoep. Ik kan wel zeggen dat pompoen tot mijn top 3 producten in de keuken behoort. Deze pompoensoep is heel basic, maar oh zo lekker. Je kunt er ook nog andere ingredienten aan toevoegen, zoals champignons, wortel, paprika of kikkererwten. Vaak varieer ik met kruiden, soms voeg ik wat chili toe of juist rozemarijn. Alles kan! Onderstaand recept is met honing en gember.

Wat heb je nodig voor 2 kommen:
1 flespompoen
1 ui
Olijfolie
Zeezout
Bouillon
Honing
Gember

Zo maak je de soep
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snij de flespompoen in blokjes (2×2) en de uien in halve ringen. Doe dit in een ovenschaal met een scheutje olijfolie en zeezout. Hussel het goed door elkaar en zet het een half uurtje in de oven.
Je kan de pompoen ook halveren, pitjes eruit halen, insmeren met olijfolie en dan 50/60 min. in de oven.

Maak ondertussen de bouillon. Als het half uur voorbij is doe je de pompoen, ui en bouillon in een pan met een beetje honing en gember. Hoeveel bouillon? Dat de pompoen net onder water staat. Dan krijg je een mooie stevige soep. Laat het ongeveer 5 minuten sudderen. Blender de soep.
Laat het heel even staan en serveer het dan. Maar eigenlijk is de soep de volgende dag eigenlijk het lekkerst!

Elke werkdag een nieuw receptje? Volg mij op Instagram @everyday.fastfood. Uiteraard staan daar al meer gerechten met pompoen op.

Liefs,
Marlissa

4 Comments

 1. October 3, 2017 / 10:05 am

  Dit klinkt goed! Ik heb nog nooit pompoensoep zelf gemaakt, maar vind het wel altijd erg lekker. Ik ga me er eens aan wagen!

 2. October 3, 2017 / 12:06 pm

  Oeh, klinkt heel goed met honing en gember. Ik vind een pompoen snijden altijd zo lastig, als dat makkelijker zou zijn zou ik denk ik veel vaker pompoen eten!

  • Marlissa
   Marlissa
   Author
   October 4, 2017 / 9:19 am

   Dat hoor ik inderdaad vaker, ook wat Andrea altijd zegt. De schil kan zo hardnekkig zijn, maar een goed mes doet wonderen!

 3. October 3, 2017 / 4:52 pm

  Mmm, lijkt me heel lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.