Warme melk na het sporten

Versie 2

Als het kan sport ik elke dag met een afwisseling tussen Crosstraining, Personal training, hardlopen en/of yoga. Om dit vol te kunnen houden is onder andere voeding van belang. Voor iedereen is dat anders, maar ik heb het meest simpele drankje waar mijn lichaam echt om kan vragen na een pittige workout. Na een workout fiets ik gerust een blokje om, om melk te halen bij de supermarkt (gelukkig is het tot 22.00 uur open!).

Werken, sporten en eten. Iets waar ik altijd rekening mee probeer te houden tijdens de boodschappen die ik op zaterdag haal voor de rest van de week. Als ik meteen vanuit mijn werk naar de sportschool rij of een stukje ga hardlopen is het simpel. Met de lunch probeer ik wat meer koolhydraten te eten en in de auto onderweg naar huis of sportschool eet ik altijd nog een appeltje. Ready to sport! En na het sporten maak ik nog een maaltijd klaar.

Maar vaak genoeg train ik rond een uurtje of 20.00, dit vind ik een hele fijne tijd. Thuisgekomen vanuit mijn werk duik ik meteen de keuken in om een snelle en lichte avondmaaltijd klaar te maken. Te zwaar en te veel eten zit alleen maar in de weg tijdens het sporten. Maar na een pittige workout vraagt mijn lichaam dan echt om nog wat extra voedingsstoffen. Zo laat op de avond heb ik geen behoefte in eten, zoals een bakje kwark of yoghurt. Mijn favoriet? Een glas warme melk! En om het nog lekkerder te maken een blokje pure chocolade. Heerlijk! En dat terwijl ik jarenlang geen melk heb gedronken. En nu? Warm ik zo twee keer in de week wat melk op in de magnetron.

Melk is daarbij ook nog eens goed door de samenstelling van koolhydraten, vocht, mineralen en eiwitten. Goed voor het herstel van de spieren!

Wat eet/drink jij graag na het sporten?

Liefs,
Marlissa

Share:

1 Comment

  1. September 15, 2016 / 9:25 am

    Water. Dat is het eigenlijk wel 😉 8 uur vind ik ook een fijne tijd om te sporten. Werken, eten, sporten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.