Tomatensoep met tortellini

8e1cd84e253d11e380ff22000a9e2923_7_zpsebnz0yfp

De tomatensoep met tortellini is binnen no time gemaakt. Het enige wat even duurt is het koken van de tortellini, maar een makkelijker soepje bestaat bijna niet. Fijn voor de lunch of diner! Het recept komt van Lekker en Simpel!

Voor ongeveer 3 kommen:
500 ml water
1 bouillonblokje
3 gepelde tomaten (1 blik)
1 klein blikje tomatenpuree, 70 gram
125 gram tortellini
Halve witte ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel oregano
2 eetlepels kookroom light
zout en peper
Verse basilicum
Pesto (optioneel)
Broodje (optioneel)

Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Giet vervolgens een scheut olijfolie in een pan en bak de ui met de knoflook aan. Na ongeveer 3 minuten, wanneer het uitje glazig is, voeg je de tomatenpuree toe. Roer dit door en bak de tomatenpuree ongeveer 1 minuut mee.

Voeg daarna; de gepelde tomaten, het water, bouillonblokje, oregano en de zout & peper toe. Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en pureer de soep, zodat het romig wordt zonder stukjes.

Zet de soep weer op het vuur, breng deze aan de kook en voeg de tortellini toe en kook deze volgens de bereidingswijze op het pak. Ongeveer 1 of 2 minuten voordat de tortellini klaar is voeg je de kookroom toe. Voeg een eetlepel pesto toe en roer nog even.

Proef de soep en breng het eventueel meer op smaak met pesto, peper, zout, oregano, chilipoeder etc. Serveer de soep met een paar verse blaadjes basilicum en een geroosterd broodje.

En een heerlijke soep staat op tafel.

Liefs,
Marlissa

Share:

2 Comments

  1. February 10, 2015 / 7:04 pm

    Lekker zeg!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.