Paddestoelensoep met truffel

DSC_0448_zpsb33d1087

Een ongezellig soepje om te zien, maar lekker dat het is. De truffel maakt de paddestoelensoep helemaal af. Tijdens het maken van de soep hebben wij niet alle producten afgewogen en wat schattingen gemaakt voor dit recept, maar het klopt volgens mij behoorlijk goed. Hoeveel truffelolie je in de soep wil is goed proeven. Het heeft een behoorlijke sterke smaak, maar ik hou daar juist van. Ben je minder fan van truffel, dan doe je er gewoon wat minder in.

Voor 8 kommen soep
4 bouillonblokjes, bospaddestoelen
5 sjalotten
1,5 kilo paddestoelenmix
250 ml kookroom of slagroom
Peterselie
Truffelolie
Peper en zout

Maak een bouillon van twee liter gekookt water en los daar de bouillonblokjes in op. Snij de paddestoelen in stukjes. Snipper de sjalotten en fruit deze in de pan. Bak ongeveer een kilo paddestoelenmix mee met de sjalotten. Als het gebakken is voeg je deze mix toe aan de bouillon samen met de kookroom of slagroom. Laat dit 10 minuten koken. Bak ondertussen de overige paddestoelen. Pureer de soep met een staafmixer. Doe hier de gebakken paddestoelen bij, peterselie en truffelolie op smaak. Eventueel nog wat peper en zout en dan is de soep klaar.

Liefs,
Marlissa

Share:

2 Comments

  1. January 13, 2015 / 7:39 pm

    LOVE voor paddenstoelen soepen. Ben er heeeel gek op! Tegenwoordig vervang ik de slagroom door amandelmelk… toch een klein beetje romig, wel wat minder dik, maar heul gezond!

  2. January 14, 2015 / 5:35 pm

    Ik ben gek op paddestoelensoep, zeker nu met het koudere weer vind ik het heerlijk om soep te eten. Dit recept ga ik zeker eens proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.