Kickstart your day

 photo 12105176_1470132416628194_995655893_n_zpszskmqsus.jpg

De herfst is in volle gang en langzaamaan begint het wat kouder te worden buiten. De griepjes liggen weer op de loer. Hoe zorg je ervoor dat je fit dit seizoen doorkomt? Natuurlijk door te blijven sporten, gezond te blijven eten en jezelf goed warm aan te kleden als je naar buiten gaat, maar ook groene smoothies en vitaminepillen kunnen een handje bijdragen. In deze tijd van het jaar zoek ik graag een recept op van een heerlijke goedgevulde soep, maar vandaag deel ik een recept voor een lekker en gezond drankje. Nog makkelijker en minstens zo gezond voor je.

 Een drankje dat ik op dit moment elke ochtend drink helpt mij om een verkoudheid tegen te gaan. Ik begon hiermee toen ik ‘s ochtends wakker werd met pijn in mijn keel en inmiddels is het een everyday drink geworden. Ik merk dat het me in de ochtend een energyboost geeft en de gezonde werking van de ingrediënten helpt mij om fit te blijven dit seizoen. Het is ook nog heel snel klaar! Tip: maak dit even snel klaar voordat je ‘s ochtends onder de douche stapt. Als je klaar bent is je drankje inmiddels afgekoeld en kun je het zo opdrinken.

Wat heb je nodig? Een halve citroen, 3 schijfjes gember, heet water en een theelepel honing. En yes, that’s it. Even in laten trekken en je hebt een heerlijk en gezond drankje. Een makkelijk recept dus. Mocht je de smaak iets te sterk vinden dan kun je ook nog een theezakje toevoegen. Zelf vind ik de combi van citroen en gember heerlijk en is het een perfecte start van de dag.

Wat zijn jouw tips om gezond te blijven tijdens de herfst?

Liefs,
Andrea

3 Comments

  1. October 10, 2015 / 11:49 am

    Dat ziet er heel lekker uit en handig voor de griep. Zelf drink ik bij een verkoudheid warm water met citroen en dat helpt ook wel. Ik dronk het altijd net voor ik ging slapen. 🙂 Jouw receptje kende ik wel nog niet. 🙂

  2. October 10, 2015 / 5:39 pm

    Dit lijkt me wel wat! Ik hou sowieso wel van citroen-achtige drankjes en van thee! Want ik denk dat ik er wel een zakje thee bij in hang. Ik ben heel benieuwd naar die boost die je er s’ochtends al van krijgt.

  3. October 10, 2015 / 7:52 pm

    Dit ga ik proberen! Ik was op zoek naar een kickstart voor in de ochtend, dus dit is ideaal. Thanks for sharing 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.