Pre-workout power smoothie

IMG_3790_zpsmyseidhs

Sport en voeding zijn onafscheidelijk van elkaar. Ik vind het nog een lastige taak om het goed op elkaar af te stemmen en het lijkt wel één grote puzzel. Daarbij komt natuurlijk ook nog eens dat er zoveel over te lezen is. Wat is nu goed om voor het sporten te eten? Of erna? Wat werkt voor jou? Ik ben lekker aan het testen en word er soms ook een beetje moe van, maar 1 ding heb ik ontdekt. Deze power pre-workout smoothie verkies ik boven de havermout pannenkoekjes! Damn wat sport ik hier lekker op. Deze smoothie geeft genoeg energie zonder dat je een vol gevoel hebt. Voor mij perfect. Ik maak de smoothie meerdere malen in de week voor een korte run, maar ook voor een duurloop van 2,5 uur.

Ik varieer wel wat met dit basisrecept. Soms gebruik ik alleen vanille yoghurt, de ene keer is het magere yoghurt en de andere keer soya. Ananas vind ik wat lekkerder dan meloen, omdat je met ananas de banaan minder proeft. En banaan vind ik echt heel vies, maar ja, ik loop wel lekker op deze smoothie. Met de hoeveelheden ben ik ook niet zo nauw, maar het volgende heb je ongeveer nodig voor 1 smoothie:

80 ml magere vanilleyoghurt (of vanille soya)
60 ml soya vanille melk
80 gram mango in stukjes
50 gram ananas of meloen
1/2 banaan
Klein handje homemade granola (muesli kan natuurlijk ook)

Wat eten jullie graag voor een workout?

Liefs,
Marlissa

Share:

1 Comment

  1. September 13, 2015 / 9:55 pm

    Mmmm, mango + ananas is zo’n goede combinatie! Ik hou ook niet zo van de smaak van banaan (al wisselt dat wel eens, soms vind ik het ineens lekker), dus ik zou ook kiezen voor iets wat die smaak zo veel mogelijk laat verdwijnen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.