Kokos cake

48e790cc1fcd11e3858922000a1fb236_7_zps0kkgii4g

Wij zijn allebei gek op kokos! Andrea zegt vaak genoeg:”Ik zou wel een kokosnoot willen zijn.” Ja, we vinden het lekker. Kokoswater, kokos sojayoghurt, kokossuiker, de chips etc. Maar je kan ook gewoon een coconut cake maken! Deze cake is echt te lekker en dat vonden wij niet alleen.

Wat heb je nodig:
175 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
4 eieren
175 gram ongezouten boter, zacht
175 gram suiker
Geraspte schil van 1 citroen (onbespoten)
1 theelepel natuurlijke vanille-extract
90 gram geraspte kokos

Voor de vulling:
225 gram mascarpone
300 gram poedersuiker
50 gram kokosschilfers of geraspte kokos (is makkelijker te verkrijgen)

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zeef de bloem en de bakpoeder boven een kom. Voeg alle ingrediënten toe aan de bloem en bakpoeder, behalve de geraspte kokos. Meng dit tot een glad mengsel. Schep tot slot de geraspte kokos erbij en schep het beslag in twee vormen (2x ronde taartvorm van 20 cm).

Zet de cakes in de oven en bak ze in 30 a 35 minuten gaar. Om te controleren of de cake gaar is kan je een satéprikker in het midden van de cake steken. Als de cake aan de prikker blijft plakken is de cake nog niet gaar.

Neem de cakes uit de oven en laat ze 5 minuten in de vorm staan. Haal ze dan uit de vorm.
Klop voor de vulling de mascarpone met de poedersuiker. Laat het mengsel in de koelkast koud en stijf worden. Dit duur ongeveer een half uurtje.

Zorg dat de cakes helemaal afgekoeld zijn, voordat je ze kan decoreren. Snijd beide cakes in twee lagen. Als je dat lastig vindt, geen nood! Dan maak je gewoon een taart met twee lagen ipv vier. Smeer een laag mascarponevulling op de onderste laag. Leg de tweede laag erop. Herhaal dit tot je vier lagen hebt. Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van de room en strijk glijd met een spatel.

Druk de kokosschilfers licht in de mascarpone of bestrooi de cake met geraspte kokos. Zet de taart tot gebruik koel weg!

It’s coconut time!

Liefs,
Marlissa

Share:

3 Comments

  1. May 3, 2015 / 2:17 pm

    Oooh dit lijkt me zoo lekker!! Echt een recept om op te bewaren!!

  2. May 3, 2015 / 6:29 pm

    Ik hou niet zo van kokos maar het ziet er wel heel erg lekker uit!

  3. May 3, 2015 / 7:52 pm

    Deze taart ziet er heerlijk uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.