De Kokos-Aardbeientaart

ef268f90f92d11e2890c22000a1fa80f_7_zpsaieug5g2

Dit heerlijke recept voor kokos-aardbeientaart vond ik bij Food, Love & Happiness. Echt waar, het is heerlijk! Een receptje uit het archief.

Wat heb je nodig:
170 gram glutenvrije bloem (of normale)
140 gram gesmolten boter (even in een pannetje smelten)
50 gram ongezoete, gedroogde kokos
110 gram suiker
50 gram pistachenoten, gehakt

Voor de vulling:
140 gram ongezoete, gedroogde kokos
4 eiwitten
70 gram suiker
450 gram aardbeien, gehalveerd

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een bakblik in (rond, vierkant kan allemaal). Smelt de boter en halveer de aardbeien. Meng in een grote kom de suiker, kokos, bloem en de gesmolten boter door elkaar tot een kruimelig deeg. Giet het in het ingevette bakblik en druk goed aan. Bak de taartbodem 15 minuten, haal uit de oven en laar afkoelen.

Voor de vulling klopt je de eiwitten met de kokos en de suiker in een kom. Strooi na het afkoelen van de bodem de meeste aardbeien over de bodem en schep de vulling op de aardbeien en strijk uit. Laat een paar aardbeien boven het oppervlak uitsteken. Duw de vulling goed aan rondom de aardbeien. Bak de taart 20 minuten (of tot de taart goudbruin is). Laat de taart afkoelen, serveer met gehakte pistachenoten en resterende aardbeien.

Ook erg lekker om er een bolletje yoghurtijs bij te serveren. Ik gebruikte de aardbeien smaak van Erbens natuurijs! Goede combinatie;)

Liefs,
Marlissa

Share:

3 Comments

  1. March 16, 2015 / 1:33 pm

    Wauw die ziet er echt heerlijk uit!

  2. March 22, 2015 / 8:44 am

    Delicious!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.